torsdag 19 oktober 2017

Fuktkvot trä krypgrund

Vid besiktning mäter man fuktkvot för att för en uppfattning om hur grunden mår. Här fokuserar vi på trä eftersom det är mest centralt i en krypgrund. Grundorsaken till problem i uteluftsventilerad krypgrund är att den.


Vilken är den högsta acceptabla nivån på luftfukt i krypgrund ? RF-värden relaterar till motsvarande fuktkvoter i trä.

Acceptabel fuktnivå i torpargrund? Upptäcka fuktskador som amatör? En fuktkvot på betyder att ett kilo trä innehåller 2gram vatten. Fuktinnehållet i ett material anges ofta som fuktkvot ( FK) eller relativ. Kritiskt fukttillstånd avseende risk för mikrobiell påväxt på trä liksom de flesta . Bottenbjälklag av trä över en krypgrund har vanligen en undersida, traditionellt kallad blindbotten.


Det traditionella materialet till blindbotten är träpanel.

Konstruktionsdelar av trä eller träbaserat material ska avskiljas från underlag som. Kontrollera alltid att syllen håller rätt fuktkvot före montage, eftersom. Inneluftsventilad krypgrund kan likställas med ett bjälklag över en uppvärmd källare.


Fuktmätning och åtgärdsförslag för krypgrund i villor - När man ska. Den fuktkvot som blir resultatet av omgivande lufts ånghalt kallas. Då den relativa luftfuktigheten (RF) ökar i krypgrund eller vind ökar också . I krypgrunden finns bjälklag av organiskt material ( trä ) som bryts ner av för hög . Fuktkvotsmätare MD8för mätning av fuktkvot i t. En krypgrund kan få problem med fukt. Bilden nedan visar ett skräckexempel på en krypgrund där husets fribärande bjälklag av trä angripits kraftigt av mögel och röta. Alarmerande fuktkvot i trossbotten.


När syllar som består av tryckimpregnerat trä blir fuktiga kan de börja lukta. Hur gör man en korrekt fuktkvotsmätning på vind eller krypgrund ? Att mäta fuktkvot är ofta den mest pålitliga metoden att mäta risk för mögelpåväxt i trä. Vid våra utredningar utförs fuktmätning trä i alla typer av material.


Krypgrund - mot blindbotten.

I trämaterial sker mätning med en resistiv fuktmätare, vilket visar fuktinnehållet i fuktkvot (Fk). Trä och träbaserade material. Gipsskivor med pappytor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg