måndag 16 oktober 2017

Omräkningstal bark

M fub = kubikmeter fast under bark. Skogskubikmeter, trädets stamvolym inklusive topp och bark ovanför stubbskäret. Kubikmeter travad volym. Omräkningstal till M3f under bark Regelverk 1-(VMF-område 1-3). De olika måtten går att översätta mellan varandra med hjälp av olika omräkningstal.


Samtliga anger virkesvolymen i kubikmeter, men med olika andel luft, bark.

Används för rotstående skog. Fastkubikmeter under bark (m3fub). Men i m3fub mäts hela stamvolymen under bark. Eftersom sågverken mäter i m3to så används omräkningstal för att få m3fub. Torrefieringsanläggningen i denna studie är designad för att torrefiera bark.


Eriksson vid Skogsindustrierna kan ett omräkningstal , på 11. En kubikmeter fast mått under bark (m3f ub) blir ungefär två kubikmeter. Skogskillen pratade om ett omräkningstal på till stjälpmått. Stock som ej håller 0.

I volymen ingår hela stammen inklusive bark och topp. Andra beteckningar för omföringstal är formtal och omräkningstal. Råvaror: Emballagevirke. Toppdiameter under bark , cm.


WeCalc är ett verktyg för att beräkna omräkningstal , och göra prisberäkningar för olika typer av skogsbränsle. Tillfalliga-statistiska-undersokningar-B. Handelsmåttet för sågtimmer är toppmätt volym under bark (m³to).


Skogsforskningsinstitutets föreskrift om allmänna omräkningstal i. Måttenheter och omräkningstal. Dessa kan vara bark , sågspån och flis. Uttransport sker av biprodukterna spån, flis, bark och andra eventuella bränsle-.


I verktyget Volymberäkning har vi valt att använda de som är enkla och tillförlitliga , och vi har begränsat oss till mått på bark. Gemensamt för alla dessa . För ved är det mer riktigt att räkna med kubikmeter fast mått på bark (m³f pb). Därefter bedöms hur mycket luft, bark och vrak som finns, för att genom ett omräkningstal få fram stockarnas sammanlagda verkliga volym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg