fredag 20 oktober 2017

Hussvamp

En svamp som bara finns i hus, och som förstör träets bärande förmåga, kan framgångsrikt bekämpas med torka eller värme. Du har all anledning att frukta äkta hussvamp. Hussvamp , en av husets fiender.


När den väl får grepp om ditt hus får det allvarliga konsekvenser. Se hur du undviker angrepp av .

Sanering med Boracol ingår i åtgärdspaket. Rötsvampar sprids till friskt virke antingen genom sporer eller genom direkt kontakt med rötangripet virke. Har ditt hus drabbats av äkta hussvamp ? Att få bort den är ett krävande jobb som du inte kan göra på egen hand.


Den växer snabbt, bryter ner . Ett undantag är äkta hussvamp Serpula lacrymans (tillhör brunrötesvamparna, basidiomycetes) som kan transportera vatten flera meter genom sitt mycel. Hos de flesta försäkringsbolag ingår numera ett sådant moment för hussvamp.

Man kan då få ersättning för sanering och nödvändiga ingrepp som rivning, . Den kan förekomma överallt i byggnader i förbindelse med . Köp ett hemtest och få svar på några dagar om ditt hus har hussvamp - online på . Den orsakar stora problem i byggnader i bl. Den transporterar vatten och kalk på egen hand via sina . Går hussvamp att sanera? Och hur vet man om det rör sig om äkta hussvamp ? Här hittar du tre vanliga frågor och svar om husägares stora . Tillhör de så kallade brunrötesvampar.


Misstänker du att ditt hus har angripits av hussvamp bör du kontakta ett proffs för sanering. Om det finns brunt kanelliknande pulver på tex. En liten skada kan mycket.


Här guidar vi dig genom alla läskiga saker som kan hända. Denna gång: äkta hussvamp. Sverige går mot ett varmare och fuktigare klimat.

Det gör att vi ser en ökning av äkta hussvamp – den värsta skadegöraren en byggnad kan drabbas av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg