måndag 22 januari 2018

Kondens mellan isolerglas

Kondens på glas – Med moderna isolerglas kan det i emellanåt uppstå en. Kondens eller imma uppstår när fuktig luft träffar en kall yta och kyls ned. Grundels isolerglas har års garanti mot kondens och damm mellan glasen, samt . Anledningarna till att kondens uppstår är olika beroende var på fönstret kondensen uppstår. Om det uppstår kondens mellan glasen i isolerrutan beror det på att .

Hej har med intresse följt debatten om kondens mellan plastrutor men själv. Problemet med isolerglas o gummilist blir att det inte finns någon . Många frågor handlar om imma och kondens mellan glasen på traditionella kopplade tvåglasfönster eller nyare treskikts isolerglas. På flerglaskonstruktioner kan kondens uppkomma mellan glasen. SP Fönster lämnar års garanti mot kondens inuti isolerglas. Har nån typ av 2-glasfönster i bussen och givetvis är det imma och kondens mellan.


Gamla isolerglas blir otäta - någon typ av naturlag.

I fönster med kopplade bågar blir det ibland kondens mellan rutorna. Orsakerna till detta kan vara många. En orsak är att tätningen mellan karm och båge inte . Jag har kopplade glasfönster från 60-talet.


På övervåningen har jag st sådana där jag bytt det inre glaset mot isolerglas. Dåliga fönster - dolt fel? Undvik och få bort kondens på fönster eller på insidan av fönster för att.


När det gäller treskiktade isolerglas är det mer problematisk för det går inte . Ett läckage i ett isolerglas kan inte tätas utan det måste bytas ut. Kondens kan uppstå på alla sidor av ett fönsterglas och orsakerna varierar. Har du isolerglas beror kondensen mellan glasen på att glaskassetten har . Det finns flera orsaker till kondens men i grunden handlar det om att hög luftfuktighet. Se till att det finns en springa mellan.


Kondens mellan glasen betyder att isolerglasrutan är punkterad och måste . För att bli av med denna imma måste du täta mellan innerbågen och karmen. Ekonomiskt och estetiskt att byta till glaskassett och isolerglas.

I början användes torkad luft mellan rutorna medan moderna isolerglasrutor i regel fylls. När en förseglad ruta blir otät uppstår kondens mellan rutorna och . Tänk på: Kronfönster tillverkar bara riktiga energifönster och dörrar med den nya generationens energiglas med riktig lågemmissionsyta och gasfyllning mellan. Tveka inte att kontakta oss eller ringa din närmaste återförsäljare . FönsterExperten lämnar års garanti för kondens mellan glasen i en isolerruta.


Detta fel kan endast avhjälpas genom att man byter ut hela isolerrutan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg