torsdag 25 januari 2018

Betong egenskaper

Vid husbyggnad är betong det dominerade materialet för både grund och stomme. På samma sätt som natursten är betong ett väldigt beständigt material med lång livsläng. Betongen bibehåller sina egenskaper utan större krav på underhåll. Ett material med unika fördelar. Det används i allt från.


Betongen har många egenskaper som gör den till ett hållbart byggmaterial.

Betong är ett av världens viktigaste byggmaterial. Materialet betong är beständigt och fukttåligt. Betong har relativt hög densitet och värmekapacitet. Dess egenskaper bestäms till största delen av vattencementtalet (VCT).


Genom att variera betongens delmaterial framställs betong med olika. De fysikaliska egenskaper som definierar cement är dess malfinhet, färg och densitet. En stor nackdel med betong är att den kostar mycket energi att framställa.


Fundamentala egenskaper hos betongkonstruktioner. Det vi vanligtvis kallar betong består av cement, vatten och ballast.

Ballasten kan bestå av san natursten . Betong består huvudsakligen av cement, vatten och ballast. En tät betong , lågt vct, gör det betydligt svårare att mäta fukthalten rätt. Betongens egenskaper kopplat till uttorkning beror på hur mycket flygaska som blandas . Förångningshastighet hos ammoniak från betong med flygaska innehål-. Förr sade man att betong varar för alltid. Salter, koldioxid och vatten bryter ned betong och dess rostskyddande egenskaper.


Cement är en viktig ingrediens i betong och murbruk. Vitcement är en portlandscement som har lägre alkaliska egenskaper. Betong som kan användas till de flesta typer av gjutningsarbeten.


Finbetong och Ytbetong är tre torrbetongprodukter med i stort sett samma egenskaper. Specialbetonger kan definieras som de betonger som har egenskaper utöver det som vanlig betong har. Det finns dussintals specialbetonger, så som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg