torsdag 25 januari 2018

Lasera lackad furu

Vi har ett fritidshus i stort sett helt i lackerad furupanel, såväl väggar som tak. Nu vill vi lasera det vitt istället, alltså inte täckande. Kvistlacka lackad furu ? Här finner du tips, råd och inspiration för ommålning av tidigare laserad eller lackad träpanel inomhus.


Lasera möbler och snickerier.

Arbetsråd för Alcro Möbellasyr Dekorfärg. Med Alcro Möbellasyr Dekorfärg kan du antikmåla själv. Om möbeln ej är lackad så är det bara att måla och laser som du vill men om det är lackad furu så måste du slipa bort innan du kan göra något . Furubord behöver styling- ska man vitbetsa, lasera.


Vad gör man åt gulnad furu ? Vitlasera furuväggar och -tak? Här får du tips om hur man laserar på trä och gör det själv instruktioner hur du laserar och målar på trä.

Betsa och lasera inomhus. De flesta ytor som laseras är vanligtvis innertak av furu eller granpanel. För att det ska bli riktigt bra bör du slippa om dom, . Jag har två gamla gedigna furubokhyllor som ser för trista ut i sin gulnade furufärg. Går det att lasera furu utan alltför mycket slipning innan? Allt är snyggare än furu , den är snyggare redan nu i halvmålat skick!


Däremot om du ska lasera trappan, så måste all lack bort eftersom . Jag har en jättefin gammal trappa från 20-talet i mitt hus- tyvärr är den lackad furu och nu när jag har målat. Jag skulle vilja ha en icke- lackad trappa och behandla träet så den ljusnar kanske-. Att lasera går utmärkt på furu. Vi skall till och flytta, i nya huset är det rätt mycket furu i hallen och vardagsrummet. Därför tänkte vi måla träet vitt, alternativt lasera det.


Lut är ett sätt behandla golv av furu och gran. Golvet håller sig ljust längre. Med Caparol målarfärg för träpaneler får du ett snyggt resultat.

WOCA Interiörvit används på obehandlad eller lackad inredning, dörrar, . Furu blir mörkare och gran blir gulare. Laga och lasera träskador, lasera nötta och flagade delar på samma sätt som övriga ytor. I denna gör-det-själv film om att lasera panel får du några goda råd om hur du lyckas på det bästa sättet. Det innebär att skuggade.


Träpanelen ska vara ren, torr och dammfri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg