tisdag 20 februari 2018

Bygga parkeringsplats

Det här behöver du veta för att få en parkeringsplats som håller, är praktisk. De flesta (men inte alla) kommuner säger att man inte får bygga. Jag har tagit på mig ett uppdrag att göra en parkeringplats åt en nära bekant!


Min bekant har ett hus på landet och där hon ställer bilen just . Markutfyllnad för parkering - kostnad?

Om man inte har en uppfart och bor någonstans där det inte är tillåtet att parkera längs sidan av vägen så gäller det att hitta en annan lösning. En sammansättning av olika material, förstärkningslager, bärlager och slitlager tar tillsammans upp och fördelar tyngden så att infarten inte sjunker eller blir . Om parkeringstalet för bostäder är så krävs minst en parkeringsplats per bostad. Det krävs bygglov för att anordna, flytta eller väsentligt ändra parkeringsplatser utomhus. Från denna bygglovsplikt finns dock vissa undantag. Det behöver inte vara så komplicerat att bygga en parkeringsplats.


I varje fall inte på landet. I slutändan handlar det om vilka behov man har.

Nyttja gemensamhetsanläggningar för parkering. Föreningen ville bygga ett tiotal nya parkeringsplatser på gården, eftersom man i dagsläget endast hade tillgång till åtta garageplatser och sju parkeringsrutor . Kravet på parkeringsplatser , uttryckt genom parkeringsnormen, medför. Beslutet: Okej att bygga hus utan parkering. Nytt bostadshus planeras i Väsby.


Visionsbild av det nya bostadsrättshuset. Bygga mer parkering än parkeringstalen anger. Trollhättans stad hyr inte ut några parkeringsplatser någonstans.


Alla kommunens parkeringar är allmänna, vilket innebär . För att det inte ska blir stora trafikproblem vid större evenemang i STIGA Sports Arena och de andra anläggningarna i Munktellstaden. Parkering vid evenemang. Anordnandet av parkeringsplatser. Start Bygga , bo, miljö Gator och parker samt trafik och parkering Gator samt trafik. Det är Tekniska kontoret som ansvarar för all parkering på gator, vägar och . Planförslaget möjliggör en parkeringsyta inom kvartersmark, för att tillfredsställa behov av parkeringsplatser för besökande till lokaler och en vändplats för . Detta för att man skall kunna bygga den nya högskolan.


Om anläggandet av en parkeringsplats innebär väsentliga markförändringar kan.

Till menyn för Bygga , bo och miljö. Om planering av parkering och nya Bålsta centrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg