onsdag 28 februari 2018

Olja ekbord mörkare

Olja ger trä en mörkare färg. Det är möjligt att oljan kan pigmenteras för att bli ännu . Få bänkskiva(ek) mörkare ? Vilken olja på bänkskiva? Hemmet - Kan man göra ett oljat bord mörkare?


Det här är ju ett sånt bord som man får olja in med lämna mellanrum.

Herdins Oljebets är en färdig betslösning som består av pigmenterad olja. Vad göra med fult ekbord ? Om en mörkare betston önskas kan ytan, då den torkat, behandlas ytterligare en . Oljade träytor blir allt mer populära i våra hem. Oljade massiva trägolv i ek är väldigt modernt och ger en mycket behaglig känsla och ett. Du kan skapa en snygg och slitstark yta på en köksbänk eller ett arbetsbord av stavlimmat trä med svart bänkolja.


Den arbetas lätt in i bänkskivan och ger en . Så länge det finns olja i ytan kan betsen inte tränga in.

Färgnyansen kan variera ganska mycket från den du valde från färgkartan. Förutom att en del träslag är mörkare än andra suger trä olika från ”stam till stam”. Jag tycker att riktigt trä ger en varmare känsla än sten, laminat eller rostfritt. Dessutom är ek ett hårt . Jag har valt bänkskivor i oljad ek till köket. Ger det en färgning åt det mörkare också, eller skall man betsa först?


Att lacka ett ekbord tar mar än 4sek. De flesta av våra möbler kan du beställa med olika ytbehandlingar. Vi använder framförallt öppna ytbehandlingar som gör att träet fortsätter att leva.


Filmen visar hur man oljar en bänkskiva steg för steg. På vissa vaxade möbler, som har getts en mörkare ton, kan det dessutom vara. Ytbehandlingen slits bort efter hand och därför behövs komplettering av olja lite . När jag slipar så blir träet så ljust och jag vill gärna ha det lite mörkare. Sedan om du får ngt litet . Bir det för slitet kan man ju faktiskt slipa av det och olja om.


En kallpressad olja är ljus och ren vilket är ett kännetecken på en hög. Kan jag då olja in den där utan att behöva olja in hela bänken?

Eller kommer det bli en mörkare fläck då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg