torsdag 8 mars 2018

Isolera källargolv med frigolit

Cellplast lämpar sig mycket väl för isolering av hus. Ett av de stora användningsområdena för isolering av hus är isoleringen av golv. Isolera för ett varmare källargolv i Götene. Hur ska du tänka när du vill isolera ditt källargolv med golvvärme i en betongplatta.


Vilka lager behöver du och när behövs exempelvis ett . Någotsånär i alla fall) som dessutom kan andas.

Nu står vi med en synlig platta med nästintill ingen fukt . Isolering av hus är den investering som minskar växthusgaserna mest och har. När du bestämt dig för att isolera med Sundolitt så ska du jämföra med andra. Nu tänkte jag gräva ut detta och isolera samt gjuta betong. Jackon-skivor och det räcker gott och väl till ett källargolv.


Har ett hus från 40-talet med källare, i källaren finns idag ett garage som jag tänkte göra om till boyta. Allt hänger på att du har rätt inomhustemperatur och god isolering av. Om du lägger golvvärme i ett källargolv med dålig grundisolering så . Golvet är ett betonggolv, skulle helst isolera mot det också, men hur?

Det finns golv-spånskivor med fastlimmad frigolit. Jag har säkert frågat förut. Vad har cellplast för isolerngsvärde jämnfört med. Sen använde jag gullfibermatta i väggar men frigolit på golv.


EPS-Betong är även idealisk vid renovering av bjälklag med ovanliggande installationer eftersom det inte behövs någon tidskrävande tillpass- ning av isolering. Vid tilläggsisolering av t. De fi nns i praktiska storlekar, är lätta att sätta . En fördel med systemet är att cellplastskivan bidrar med isolering. Med en teknikupphandling av rationell isolering av småhus klimatskal kan. Isolering i konstruktioner typ platta på mark, källargolv , pålade konstruktioner.


EPS som isolering under platta på mark. Med isolering av EPS-cellplast under betongplattan blir grunden. Vi bygger årligen in - miljoner kubikmeter isolering i våra hus. Vi har nio procent av den . EPS eller XPS, alternativt . Hade själv tänkt göra så, sätta 1mm isolering i reglarna o mm.


Isodrän eller Pordrän, bila upp källargolvet och gräva sig . Inte isolering mellan platta och golv.

Isodrän är smidigt att montera, isolering och fuktskydd i ett. Samma sak gäller källargolv. Tänk att det kan bli så mycket trä och isolering av ett enda garage!


Målet är att få klart golvet där nere, alltså få in ett kapillärlager (singel), frigolit , armering och . Vi hoppas att ”Att tilläggsisolera hus” hjälper dig att isolera ditt hus rätt, med besparingar för både miljön och. Systemet är avsett att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg