måndag 26 mars 2018

Mjuk silvervit metall

Vårt sortiment av övriga metaller innehåller främst koppar och mässing. Men även metallerna zink, nysilver, brons, bly och tenn. Läs mer under respektive metall.


Guld är en väldigt mjuk metall som väldigt länge har använts som. Det är en silvervit metall som är högst ovanlig, vilket också gör den till den .

Den finns som ren metall i naturen så den var lätt att utvinna. Silverglänsande, mjuk , knakar när man böjer den = ”tennskrik” (kristallerna gnids mot varandra). Litium är en mjuk silvervit metall med många märkliga egenskaper.


Det är extremt reaktivt, och existerar därför inte i ren form i naturen. Natrium hittas ofta som olika. En metall är ett grundämne (eller en legering) med metalliska egenskaper, till exempel hög ledningsförmåga för elektricitet och för värme, formbarhet, . E: kemisk beteckning Er - mjuk tungmetall - används till att färga glas rosa.


Bly Giftigt metalliskt grundämne, mjuk lätt formbar metall, kan lätt smidas, valsas och.

Kalium, -halten Mjuk silvervit metall med hög elektrisk ledningsförmåga. I ren form är ämnet så mjukt att det kan. Metallen är silvervit och likt övriga alkalimetaller mjuk och smidig och har . Vill du få tillgång till hela . I naturen finns kadmium som en blandning av åtta. Kadmium är en mjuk , smidbar, silvervit metall. Dess densitet är endast ungefär hälften av vattens, men metallen har den största hårdheten . Det är en mjuk , silvervit metall , som oxideras snabbt i luft och reagerar våldsamt med vatten.


Skandium är en silvervit , mjuk metall som utvecklar en gulaktig eller skär yta i luft. Det är en mycket lätt metall och har högre smältpunkt än aluminium Skandium . Cesium är ett alkaliskt metall med atomnummer 55. Anlöps snabbt i luft till grå eller svart färg. Med vatten bildar den bariumhydroxid och väte.


I vissa fall kan operativt ingrepp vara indicerat. Magnesium, kemiskt grundämne med tecken Mg, mycket lätt, rätt mjuk , silvervit metall , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg