torsdag 30 juli 2015

Måla fönster vilken färg

Sitter 3-glas fönster från -i vårt hus som behöver målas om. Nu funderar jag på vilken färg jag ska välja. Måla mellan glasen i tvåglasfönster, vilken färgtyp. Måla igen, vilken färg väljer jag?


Nya fönster kan ha rester av vax från monteringen. För att underlätta appliceringen av både grundning och färg kan dessa först appliceras med.

Dags att måla fönster och snickerier? Var noga med förarbetet och välj rätt typ av färg. Få fler värdefulla tips och råd för målning utomhus hos Alcro Färg.


Vilken färg ska jag välja? Det finns två alternativ för målning av fönster – traditionell oljefärg och vattenburen akrylatfärg. Utvecklingen av färger.


Fönster måste vi måla om vare sig vi vill eller inte. Färgen ska täcka kittet och gå några millimeter in på glaset.

Dina fönster är bland de mest utsatta delarna av ditt hus. Måla om och underhåll dina fönsterkarmar för att hålla dem i gott skick - läs mer hos Beckers. Och då funderar du kanske på att måla om dina fönster. Fönsterrenovering och att måla om fönster är också ett av småhusägarens.


Flagnande träfönster gör mycket för helhetsintrycket av ett hus. Har färgen på dina fönster sett sina bästa dagar? Då är det dags att snygga till dem . Snabbguide för att skrapa, olja och måla fönster. Smart steg-för-steg guide som gör det.


Ska måla mina små fönster i kolonistugan. Utvändigt blir det fönsterfärg och invändigt en annan färg. Sover hela natten med öppet fönster ? Blir ju tvunget att stå på vid gavel i så fall eller ligga vid sidan av. Genom att måla dem med linoljefärg gör du klassisk behandling som ger ett utmärkt skydd och ett vackert resultat. Har du ett fönster som tidigare är målat med . Caparol har färger och målningssystem för nästan alla ytor inomhus och utomhus.


Bästa tiden att måla fönster är från mitten av april till mitten av oktober. Den här sommaren ska det bli av – torpets fönster ska renoveras.

Fönstren är husets ögon, så se till att hålla dem fina. I den här filmen visar vi hur du skrapar, kittar, grundmålar. Annars är risken stor att du får på för mycket färg på fasaden så att färgen.


Att kitta om och måla om fönster är vare sig svårt eller kräver dyra material. För mycket halvolja gör nämligen att fönstren blir för feta och den framtida färgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg