torsdag 30 juli 2015

Vattenskadad faner

Hur lagar man en fanérad yta? Här får du värdefulla tips om fanér och beskrivning med förklarande fotografier om hur du lagar en fanerad yta. Ett sybord med skadat fanér. I en sommarstuga blev det en vattenskada och de flesta möbler blev.


Vattenskador på trä och fanér Lackskada på trämöbler. Många av möblerna i våra hem har fanerade ytor.

Har du vattenskador i ett fanér bordsskivan ? Tja du behöver inte täcka platsen med en duk för att dölja skador om du följer instruktionerna i den här artikeln. När faner läggs över spånskiva , fiberboard eller tunn plywood , att materialet även kan . Hej, Har råkat vattenskada ett björkfanérbord. Beror på hur tjockt fanér det är. Fanéren har bleknat och rest.


Sicklade själv först och slipade . Skador i vardagsrumsbor valnöt!

Slipa eller lägga på faner ? Skär bort en dold bit och bedöm tjockleken. Ett massivt träbord går alltid att slipa, är det däremot faner måste du vara försiktig. En del möbler har så tunt faner att det finns en risk att man . Jag kan tänka mig två sätt: 1) Skaffa en bit teakfaner i samma färgnyans som den skadade ytan. Svårt men det finns ju bets. Om det är en yta med fanér , så finns alltid risken att du går igenom och då är skadan oåterkallelig.


Glöm inte munskydd eftersom det dammar . Möblerna faner kan bucklas eller varp som ett resultat av kontakt med vatten För att reparera skadan, du kan njuta av faner med en . Borttagning av vita fläckar efter vattenskada Läs om möbelvård. Lagar skadad fanér Läs om lagning av faner. Om det är en möbel i genomgående trä kan man slipa ned det ordentligt, men det funkar ju inte på faner. Bättre då att måla om den i en färg . Eftersom fanér är fäst med trälim eller kontakta cement, är det mer mottagliga för vattenskador än sant lövträd.


Flera typer av skada kan bero på fukt. Då har jag startat projekt Laga Trasig Tv-möbel i mörksvart faner. Köpte en svin snygg design bänk . Det är svårare än vad man tror.

Lidingö Möbelverkstad har ett unikt lager med gammalt virke och fanér , där det . I de flesta fall är faneret så pass tjockt att det går bra men många möbler har blivit slipade tidigare och har därmed tunnare fanér som man lätt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg