torsdag 19 november 2015

Vad betyder jacquardvävd

Jacquard är en väv med ett dekorativt mönster som är alltför komplicerat att vävas på en vanlig solvskaftvävstol. I äldre tider behövde vävaren medhjälpare som . Ett ord som de flesta har hört men kanske inte riktigt vet vad det betyder eller kommer ifrån är odet jacquard eller jacquard tyger. Tyg kan göras av många olika råmaterial och för skjortor är bomullen det absolut vanligaste. Bomull finns i en mängd olika varianter och kvaliteter beroende på .

Väva damast är det en sådan glädje med. Man kan se skillnad på handvävd damast och jacquardvävd genom att den förra har ett . Jag är inte så värst haj på vad olika tyger heter så jag skulle vara glad. En brokad är jacquardvävd men i flera färger.


Dekorera soffkanten samtidigt som den är skön att svepa in sig i. Jacquardvävd pläd Gåsöga, Röd - Hos Hemtex hittar du allt inom hemtextil. En jacquardvävd handduk i bomullskvalitet med framsida i velour och baksida i frotté.

Handduken har bandkantade kortsidor med broderad rand av glittertråd. Formgivare: Ulla-Karin Hellsten. Filten är jacquardvävd med skyttlar med ett entrådigt mjukt ullgarn som är spunnet på spinneriet.


Tillverkad för hand i Nepal . Vårt sortiment består av både vävda och stickade jacquardtyger. Båda typerna passar bra till hem och kläder. Jag köpte själv denna för år sedan fast då i handduk.


Den är jacquardvävd med framsida i velour och baksida i frotté. Eva-Britt har haft en del vånda över vad hon ska ha på sig när hennes dotter. Det är vi stolta över och kommer fortsätta göra vad vi kan för att förändra . Vårt mönster Rutig här på en jacquardvävd duk i hellinne. En enfärgad linneduk är en perfekt bas till våra mönstrade löpare.


Leggings i vackert jacquardvävd stretchkvalitet. Svaret att de är normala i storleken, vad betyder det? Att de är mittemellan, alltså 43 . En tidning är en uppskattad present, och har du svårt att välja mellan våra olika prenumerationserbjudanden kan du förstås ge bort ett av våra populära .

Den här pläden från Hemtex är jacquardvävd i bomull och lika fin att ha över .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg