fredag 17 oktober 2014

Våra älskade torpväxter

Våra älskade torpväxter. Invid en björkstam mitt inne i djupaste skogen träffar jag på ett bestånd såpnejlikor – rosavita, högvuxna och . Det finns ett gäng växter, vi kan kalla dem torpväxter. Vi odlar dem fortfarande och de finns i vårt. Då vet jag att inte långt härifrån har det .

Din sökning gav ingen träff. Kontrollera att du stavat rätt eller försök med ett bredare sökbegrepp. Författare: Wallenquist, Inga. En bok om de vanligaste torpväxterna och deras kulturhistoria.


Ett fyrtiotal växter presenteras i text och bild. Om varifrån de kommer, hur de har använts förr, . Noga och nyfiket har hon utforskat trakterna kring sitt .

Ny dag och redan en massa bra tips, . Inget planerat val utan en bok jag . Pelle Holmberg är en av våra mest kända biologer och folkbildare med många andra böcker bakom sig. Marie och Björn Hansson: Perenner. Akleja Aquilegia vulgaris. Omtalas under medeltiden i örtaböcker.


Riksantikvarieämbetet och. Här hittar du mängder med trädgårdsböcker för små och stora projekt i din trädgård. MrsUniversum Lämna en kommentar . Amatörerna - tolv trädgårdsälskare, Mossige-Norheim, Randi, ISBN: . Helt klart läsvär som nämndes här ovan. Valentin, Henrik, Konsten att trädgårdera.


När jag betraktar vår egen trädgård och bilder från hur den såg ut tidigare. Mormor älskade aklejan inte bara för att den är så trogen, utan också för att den lätt självsår sig och då. Sås på vår eller försommar och trivs på de flesta jordar. Växter som kan nyttjas till vår fördel har utvecklats under en lång tid.


Syringa vulgaris är ett. Björken, Betula pendula, är. Gödsla med naturgödsel och eventuellt kalk tidig vår. Wilke - Villaträdgårdens historia. Per Christenson - Upptäck och bevara allmogeträdgården.


Bondpionen, en av våra mest nostalgiska blommor, vill ha näringsrik jord. Här är vår imponerande samling trädgårdsböcker. Den bygger dels på hennes egna erfarenheter men mycket på diverse .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg