fredag 16 oktober 2015

Olika typer av fönsterglas

Förutom antal glas i dina fönster kan du också efter dina behov välja typ av glas. Råglas som man inte kan se igenom men som ändå har bra ljusgenomsläpp, . Isolerruta – tvåglas- eller treglasfönster. En isolerruta även känd som flerglasruta eller förseglad ruta, är ett fönster som består av två eller fler . Först , många av dessa glas typer som används för isolering , vilket innebär att.


På grund av detta , har ingenjörer utvecklat fönstersystem som inte bara tillåter ljus genom , men också ge isolerande egenskaper.

Fönsterglas kan även färgas eller målas med olika pigment, exempelvis i kyrkfönster. Olika typer av vindruta . Fönstrens former och typer beror av flera faktorer:. Fönster delas in i olika fönstertyper beroende på material, glasning och öppningssätt. Här är en överblick av de olika typerna av fönster som finns.


Vanligast är så kallat ”floatglas”, men vi använder även maskindraget ”kulturglas” som har ett något vågigt . Den ursprungliga funktionen för fönsterglas var att släppa in dagsljus och skapa genomsikt, samtidigt som det g. Flertalet av våra isolerglas är idag multifunktionella, dvs ett flertal olika egenskaper kan. Fakta och information angående de olika typerna av fönsterglas som finns att välja bland.

Detta innebär att samma typer av fönsterglas har olika namn, beroende på vilket företag . Det finns lite olika typer av fönsterglas. Det är dock inte alla som vet det och även om de vet om det så är det inte många som vet skillnaden mellan . Vid samma tidsperiod tillkommer även andra typer av glas såsom flaskor och. Det förekom två metoder för blåsning av fönsterglas. Från början var fönsterglas mycket dyrbart och förekom endast i finare hem.


Dagens energikrav har medfört att olika typer av 3-glasfönster har blivit populära. Stockholms glasbruk har munblåst fönsterglas på lager men vid större order är det en. Några exempel på olika typer av fönsterglas du kan välja bland.


Termiska sprickor kan uppstå om fönsterglas blir kraftigt överhettat. Det är därför av intresse att dela upp det elektromagnetiska spektrat i olika. Vanligt fönsterglas är opakt (ogenomskinligt) för dessa våglängder. Lågemitterande beläggningar (le-skikt) är speciella typer av spektralt selektiva.


Vilka typer av säkerhetsglas finns det och när ska man använda dem? Det är viktigt att även vid glasräckeslösningar använda säkerhetsglas, framförallt om olika. Energiglasen består av fönsterglas som är försedda med en osynlig och . Ytterligare ett sätt bli av med kondens och imma på fönster är genom att tillföra.


Pilkingtons olika typer av glaskonstruktioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg