torsdag 8 december 2016

Behövs överbleck

Kan det vara så att det inte behövs överbleck ? Det vore nice i så fall. När behöver man ej överbleck ? Liggande panel och överbleck ? För att vara på den säkra sidan kan du montera ett droppbleck ovanför den översta foderbrädan. Kapa till blecket i fodrets mått plus mm och .

Jag har enorma problem med överbleck vid fönstren. Jag ser bara kaos framför mig, ser inte hur jag ska göra. Underbleck stående panel. Tröskelbleck till fönsterdörr. Nyckelord: Fönsterbleck, sidbleck, droppbleck , solid bottenskiva, montage,.


Fönstren hade riktiga, viliga överbleck , men problemet var att de bara tog hand om det vatten. För att leda av detta vatten behövs ett bleck enligt figuren nedan. Vid sockel och över fönster behövs särskild vattenavledning av till exempel plåt.


Stående panelbräder skarvas över längsgående droppbleck.

Man brukar skilja mellan droppbleck och fönsterbleck. Droppblecket monteras längs överkanten av fönstrets övre karmstycke, medan fönsterblecket sätts över . Hus AMA Skyddsbeslag behövs också bakom och under en gesimsränna. Vid en husrenovering behövs olika plåtdetaljer som tex. Billiga droppbleck och andra plåtdetaljer kan man köpa av stora . Vid panelskarv med plåtbleck på gavel . Behövs taksäkerhet så kan du välja vad som behövs här nedan.


Längden anges i nästa steg. Icopal Plåtbeslag, överbleck och under- bleck till fönster och dörrar. Skär ut rätt storlek med kniv om det inte finns något förstansat hål som passar.


De borde påtala att det inte följer ramarna och att det finns en risk. Specialanpassas till skorstenen av din lokala plåtslagare. Illustration: Torbjörn Osterling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg