måndag 26 december 2016

Slipa altan för hand

I vissa fall kan det vara läge att slipa sin altan. Om den är gammal och sliten och verkar absorbera träolja dåligt kan en ytslipning göras. Tänk på att använda en . Tvätta, slipa eller olja.


En altan av tryckimpregnerat trä klarar sig bra som den är men kan fräschas upp och bli extra hållbar med vissa knep. Det brukar inte vara tillåtet att hyra golvslip för att slipa en altan.

Snarare tvärtom, slipningen tar hand om små naturliga variationer mellan . Rondell- eller bandslip? Slipa och olja altan i fuktigt väder. Timelaps - Slipning av altan med HTC4och EDGE golvslip. Ytbehandling med Rubio Monocoat Grå.


Helt makalöst bra maskin map ergonomi, avverkning, användarvänlighet och slutresultat. För att din altan ska hålla sig snygg behöver du underhålla den med jämna mellanrum, vilket kan innebära en gång om året - eller mer sällan . Nu är det dags att göra altanen vårfin. Nedan får du tips om hur du ska slipa och olja in.

För dig som vill bygga nytt får du också lite . Jag har en träaltan som jag ska slipa inför oljning, vad ska jag använda? Lack eller målarfärg kräver helt enkelt att du tar hand om altanen oftare än om du kör med. Att slipa sin altan är ett annat sätt att sköta om den.


Vi skulle inte säga att det är omöjligt att slipa golven på egen hand. Till skillnad från andra trägolv så krävs det inte samma noggrannhet och det . Här får du tips hur du bäst ska behandla din altan. När träytorna är torra är det dags att slipa trädäcket lätt. Smarta redskap för att ta hand om trädäcket:. Vårda din altan , och gör dina utomhusstunder trivsammare.


Börja med att slipa av träet för att få bort smuts, vassa kanter vid ändträ, stickor och ojämnheter . Om det inte är det ska du slipa för att smuts och alger inte ska få fäste så lätt. Enstaka fläckar kan slipas släta för hand med slippapper korn 120. Olja din uteplats, terrass eller altan med träolja som ger uteplatsen ett nytt,.


Tar du hand om trädäcket regelbundet och oljar in det varje år så håller det sig. Låt ytan torka helt innan du borstar och skrapar den, slipa vassa hörn och kanter. Det är viktigt att rengöra altanen innan du börjar själva oljebehandlingen.


Det finns olika alternativ för.

Till mindre ytor och kanter går det bra att slipa för hand. Vår altan är betsad (som de förra ägarna gjorde) fast vi skulle vilja ha den. Man kan slipa , eller ev använda högtrycktstvätt med munstycke.


De dimensioner som i första hand används till altan och trädäck är 21×1mm och. Här hittar du utförlig information och steg för steg beskrivning med förklarande fotografier om hur man slipar med slippapper för hand på trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg