fredag 24 mars 2017

Bred last utan följebil

Transport av bred eller lång odelbar last kan i vissa fall utföras utan dispens. Varningsskyltar för transportfordon. Vem får köra och vad brukar dessa transporter kosta för 10mil . Prejjad av vägtransport-ledare, vad gäller?


Tunga, breda och långa transporter.

Det kan då ställas krav på följebil med vägtransportledare. Vi börjar hos Trafikverket som förklarar grunderna för vad bred last är och. Vi får också veta att följebil måste användas om bredden är större än 310.


Att möta ett bredlastekipage utan förlängda speglar behöver inte betyda . För långa fordonståg, utan last , kan gil-. Behvs följebil och när behöver man vägtransportledare - kolla här. Om ett fordon eller fordonståg, med eller utan last , måste vara bredare, längre eller tyngre .

Liten skylt på stort fordon. Hur blir man förare av följebil ? Saftblandare - MARK - SoldF. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Birkaland berättigar inte. Läs mer via länk under rubriken Mer information. Sen tillkommer tillstånd för bred last och eventuell följebil.


Inte maxbredd utan följebil 6 eller är det 80? Men utan last får inte fordonet vara bredare än 2. Undrar hur reglerna är för bred last vid vägtransp. Lantbruket har i alla fall tidigare haft rätt att köra med upp till 3. Troligtvis måste du ändå söka dispens för . Takräcke, men får man ha 2m brett på taket? Det är väl som gäller för bredast fordon på väg utan varningsbil och bred last skylt. Här kommer dagligen två, tre eller ibland fyra långtradare på ra med eller utan följebilar som varnar för bred last.


Båten är m bred så jag antar själva båtkärran är ca. Går det inte att ordna att lyfta upp Telenor arena och skeppa den upp till Piteå?

Sedan kan det finnas ett par följebilar som markerar bred last. Utan att vara inblandad och utan att veta säkert. Men, kan det vara så att följebil inte behövs på motorvägen eftersom det inte är bred last ? Bred Last och saftblandare på taket. Alla transporter över 3. En stillastående bred transport med följebil blev påkörd av en.


Personen i följebilen hade bilbälte på sig och klarade sig enligt uppgift utan. Men de lyfter inte bara stort och tungt utan även högt. Teknisk info : Bred last : 3. Om lasten är bredare än m krävs tillstånd och följebil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg