fredag 17 mars 2017

Kakelugnsfog

På kakelugnar brukar man foga springorna mellan kaklen och mellan luckram och ventiler med en speciell kakelugnsfog. Denna fogmassa är ”mjukare” och. Kratsa försiktigt ut lös fog med en kniv.


Arbeta försiktigt så du inte skadar glasyrens känsliga kanter. Tillsätt vatten så att en grötig konsistens bildas, går sedan att pressa in där gammal fog lossnat.

Består av titanvitt pigment. Som alltid så finns det olika recept att välja mellan, äggvita, lättmjölk, listan kan bli lång. Min mäster hade ett recept som fungerat klockrent i över flera decennier,.


Ernst delar med sig av några husmoderstips för att få gammal fogmassa att bli som ny och fräschar upp den gamla spisen med spissvärta. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. Så gjorde jag i ordning kakelugnen.


Kategori: Skorsten, kakelugn och eldstäder.

Kaklen på kronan vickade. Traditionellt används kakelugnsfog bestående av krita och titandioxid om det är en vit kakelugn. Det finns i min butik eller andra . Man kan också köpa fog i byggvaruhus, om man inte är lika byggnadsvårds-ortodox ;-) Fråga dig fram så . Murare och kakelugnsmakare med års erfarenhet av det mesta som förekommer inom muraryrket, kan vi utföra en stor variation av arbetsuppgifter i Värmland . Häll pulvriserad krita i en bunke. Fyll på lite i taget av lika delar . Detta gör Allmoge 5till en tung klassiker att förtjusas . Vi har kakelugnsfog samt PP fiber dvs fiberarmering till betong.


I Gästrikland lyser den riktiga sommarvärmen med sin frånvaro, så därför sitter vi som mest och funderar på att göra oss en liten brasa i kakelugnen. Här säljer vi eldfast lera och gjutmassa för din spis och kakelugn. Nu har vi fyllt på i butiken med ugnssvärta, spiskrokar, eldfast lerbruk till vedspisar och kaminer, kakelugnsfog och handslaget kakel i olika . Krita (Kalciumkarbonat) används bl.


Jag köpte en gummispackel på Jula och använde den på alla fogar utom i det snirkliga krönet. Med en blöt svamp tvättade jag bort överskottet med rörelser . Byggnadsapoteket på Billnäs bruk i Finland är en demonstration av . Kakelugnens fogar släpper efterhand när man eldar i ka- kelugnen och det kan vara dags att foga om kakelugnen, något som är ganska lätt att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg