måndag 12 januari 2015

Avgrävd fiberkabel kostnad

Grannen har en fiberkabel på våran tomt. Tog väck en buske och vips så var kabeln avgrävd. Inget uppmärkt och kabeln låg max 5cm under . Råkade gräva av fiberkabel.


Vem ska bekosta avgrävd kabel?

På onsdagskvällen grävde en grävmaskinist av en optisk fiberkabel och tv- apparaterna slocknade i 1hushåll i centrala Åtvidaberg. Flyttade ett bredbandsmodem en liten idag då det var ivägen var försiktig med de små trådarna men tyvärr inte tillräckligt då en fiber föll loss . Ledningskollen hanterar inte akutärenden ännu. Till dess denna funktion finns i . Flytt av tjänstefördelare inne i bostaden där ny inkommande fiber krävs.


Jag råkade gräva av en fiber , förra veckan, och innan vi började gräva. När problem uppstår ska man alltid göra en felanmälan till sin tjänsteleverantör som kommer att se till att en tekniker skickas ut för reparation. Allt fler väljer att dra in fiberkabel till sina hus och det grävs på.

Men det gäller att det blir ordentligt gjort för att kabeln inte ska bli avgrävd. Hur korkad får man vara att bara låta en kabel ligga avgrävd på marken? Priset beror på om befintlig fiberkabel räcker eller om ny behövs.


Du får även en offert och anmälningsblankett med aktuell kostnad. Avgrävd kabel på egen tomt. Min fiberkabel är skadad – vad ska jag göra? Det finns inga planer på att starta upp en lokal fiber förening?


Problemet löst på några timmar till minimal kostnad. Jag bor i hyresrätt och är intresserad av att skaffa fiber. Om tjänstefördelaren CPE går sönder, får jag en ny utan extra kostnad ? Under onsdagsförmiddagen försvann både internet och telefoni för flera ADSL- kunder i Norrtälje. Vi fick gå över till manuella rutiner, berättar.


KO tar från tjänstelerantörerna och INTE av Skövde fiber. Vanliga frågor om fiber och bredbandSedan våra anslutningsavtal har gått ut så har vi samlat. Generellt halverar man den kostnad man har i hushållet i dag pr.


Fredag eftermiddag, eller blixtnedslag.

De bokar i god tid in tillfällen när arbetena ska ske. Skulle slangen med fibern i en framtid bli avgrävd är det bara du som drabbas. Fibern skall in i huset någonstans och en fiberkabel och en box för anslutning .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg