onsdag 21 januari 2015

Måla om laserade fönster

Vi tittar på ett hus som har mörkt laserade fönster och fönsterbrädor. Vi skulle gärna vilja ha dem vita istället. Går det att måla om brunlaserade fönster vita? Hur gör man på bästa sätt?


Vilken färg ska man använda?

Någon som har några bra idéer? Underhåll, laserade fönster ? Svar: Målartvätta fönstren. Då blir sina fönster som nya. Måla över lasyrfärg med vi färg?


Hälsningar Jessica Hultén . Tips och råd hur du målar utomhus.

Fönster utsätts för olika slags påverkan, framförallt i samband med regn och sol. Det är betydligt enklare att lasera ett fönster än att måla det med täckande färg. Nackdelen är att behandlingen på fönstrets utsida inte håller lika länge.


Lasyr är en behandling som inte täcker underlaget. Den är transparent och har en mindre andel färgpigment i sig än täckande linoljefärger. När du målar med lasyr eller lasur som det också heter – använder du en.


Trots UV-skyddet blir nämligen laserade underlag flammiga och bleka med tiden . Normalt behöver fönster målas om med jämna mellanrum. Behovet att måla om sina fönster kan variera från allt mellan fyra till femton år, . Lasera fönster ute: nytt trä. Då man målar träfönster likaväl inomhus som utomhus kräver det att man lägger sig väl in i saken. Att måla under fel tid eller vid dålig väderlek innebär stora risker för ett dåligt . Spara till din klippbok!


Vitrinskåpet är ett blocket-fynd och tanken var att måla det vitt. Men just nu tycker jag .

Färgen fungerar utmärkt på målade, laserade och omålade träfasader, knutar, foder . Ska du måla om dina möbler? Det här gör sig än mer gällande när du ska måla om en tidigare laserad yta som ofta blir. Tidigare laserade fasader ska först rengöras.


Tänk på att stryka obehandlade fönster och snickeridetaljer först en gång med System Grundolja. Igår började jag med att tvätta, skrapa, slipa, grundolja och kitta innan det var dags att måla. Det är lika bra att göra det grundligt så slipper jag .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg