fredag 23 januari 2015

Stenullsisolering fukt

Stenull absorberar inte vatten särskilt bra och tack vare dess höga ånggenomsläpplighet torkar . Isolering förvandlas vid luftpassager till ett effektivt luftfilter och fångar upp mycket damm m. Tillförs sedan fukt kan både bakterie- och mögelangrepp starta. Människan har använt isolering ända sedan vi började bygga hus, med mer eller mindre lyckade resultat. Isolering med cellplast är standard och är tålig mot regn och fukt.


Stenullsisolering och högvärdig isolering (PIR) finns som tillval.

Mineralull kan inte ta åt sig fukt , vilket å andra sidan kan medföra att . Lambdavärdet för byggisoleringsprodukter anges så . Stommen behöver också ett skydd mot fukt inifrån och isolermaterialen behöver inte mycket fukt förrän svamp och mögel börjar växa. Den som uppfyller de högsta kraven vad gäller bran fukt , ljud och värme. Och som inte innehåller någon tillsatt formaldehyd i . Det betyder att fukt kan passera igenom sten- ull om värme driver . Rockwool stenull är fukt - och vatten- avvisande.


Det innehåller inga bindemedel eller andra kemikalier som till exempel kan bidra till mögel och korrosion. Lösullen absorberar inte fukt från luftfuktighet.

Störst skillnad är det gentemot stenullsisolering som per funktionell enhet genererar fem gånger så mycket klimatpåverkande koldioxid. Paroc stenullsisolering. Ger utmärkt ljudisolering.


Fördröjer brandspridning. Enligt SP-rapport uppskattas att. Limträ klarar fukt lika bra som andra byggmaterial, allt annat är myter baserade på okunskap.


Trästad i Skövde väljer stenullsisolering. Fuktsäkert: Cellulosaisolering kan ta emot och släppa ifrån sig fukt. Energieffektivt byggande. Taket är isolerat med 6mm lösull.


Genom åren stöter vi på återkommande problem. Här har vi samlat några av dem för att ge dig som kund en förståelse för problemet och en ökad kunskap. Det står således emot fuktskador väl och bidrar ej till mögeltillväxt i själva isoleringen.


Byggplasten hjälper till att hålla både fukt och drag borta, vilket gör att det är lättare att hålla värmen inne och möglet borta. Se till att även bilen får varmt När du . Den kan till exempel inte brinna och drar heller inte till sig fukt , förklarar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg