fredag 9 januari 2015

Grafisk betong

Graphic Concrete Ltd tillverkar och säljer en innovativ produkt som kallas grafisk betong. Den gör det möjligt med hållbara mönster och bilder som återges på . Den grafiska betongen tar uttrycksmöjligheterna för betongfasader ytterligare ett steg. Den intressanta tekniken gör att mönster, tecken och . Det är en otroligt spännande produkt, som ger möjligheter att skapa permanenta och .

Tryckets färg är ett raster som uppkommer genom att betongytan förhindras att . En ytretarder trycks över en specialfolie. Kan vara ett fotografi eller ett abstrakt mönster som repeteras. Vad är grafisk betong och hur funkar det?


Det har varit en utmaning att göra ett helt konstverk i grafisk betong ,. Inredningsarkitekten Samuli Naamanka uppfann grafisk betong. Upphovsmannen Samuli Naamanka, som fått åtskilliga priser för sin metod att . Ser du en flygande björn eller en enorm mjukglass som pryder gaveln på ett skolhus i Älvsjö så är det konstnären Rebecka Bebben Andersson .

Snygga fasader med grafisk betong. I stadsdelen Kallebäck i Göteborg bygger Kynningsrud Prefab nytt parkeringshus. Stora delar av de prefabricerade fasaderna har nämligen utförts som grafisk betong med kända och mindre kända matematiska formler och . Vid Telefonplan i södra Stockholm uppförs för första gången i Sverige en hög elegant byggnad på våningar i svart grafisk betong ritat av . Strängbetong är Sveriges marknadsledande stombyggnadsföretag. Genom att tillverka färdiga element i fabrik och sedan montera ihop dessa på plats kan . Som varumärke tillhör själva beteckningen.


Ytbearbetningen grafisk betong gör det möjligt att överföra mönster, figurer, tecken eller rastrerade bilder i betongen. En spännande teknik som ger en levande . Det pågående bygget av Sörmlands museum har nu nått en milstolpe. De första prefab elementen i grafisk betong har. Grafisk betong på plats.


Byggnadselement av betong. Nyss publicerade tidskriften Landskap en artikel om grafisk betong. Under min tid som designchef på betongföretaget Nordform . Fasadelement kan få en bild ingjuten genom att en matris med retarder anbringas i formbotten.


Tekniken kallas partiell friläggning eller grafisk betong.

Nu har vi provgjutit och tagit fram ett system för att gjuta grafisk betong. Fasadtvätt Stockholm – referensobjekt grafisk betong. TeleHK har fått fasadtvätt och fasadimpregnering av Specialrengöringar Sverige . Här är några bilder från tillverkningen i vår fabrik i Falkenberg. Sprickor i grafisk betong stör det estetiska intrycket och innebär . Ett riktigt hantverksjobb!


Samt att det även finns vita element . Flotte fasader med grafisk betong. I bydelen Källeback i Göteborg bygger Prefab nytt parkeringshus. Veggene består av hvit, grafisk betong , .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg