tisdag 20 juni 2017

Altan i sluttning

På baksidan har vi en sluttning cirka meter från huset. Detta har gjort att vi inte riktigt har plats för en altan av den storlek vi önskar. Spabad i liten slänt vid befintligt däck.


Uteplats i sluttning intill sjö? Bygglov för altan i sluttning ? Hitta (och spara!) dina egna pins på Pinterest.

Utbyggnad altan i sluttning. Vi vill bygga ut altanen på vår baksida, i etageplan då det är mot en slänt. TRÄDGÅRDSARKITEKTEN: Bengt och hans familj har en liten sommarstuga i skärgården där alla samlas på semestern. Vid huset står en altan på ca 4×m. Altanen står i princip på en kulle bredvid huset.


Från kullen får vi sedan en slänt , ca meter bred och . Målsättningen med projektet var med hjälp av stödmur förvandla vår tomt från en oanvändbar slänt till en yta för avkoppling med spaba stor altan byggd av . Mina kusiner har en liknande slänt och dom byggde ett vattenfall. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

En pergola är som ett krypin under bar himmel, ett rum i det fria. Pergola är italienska och betyder lövgång eller lövsal, ett bra namn på dessa öppna rum som . Om din slänt har en gångfunktion, till exempel en trappa eller lagda plattor. Funderar du på att bygga altan , men är osäker på om du behöver . Då förutsättningarna, t ex underlag, sluttning , höjd till altandörr etc.


Magiline betongpool 3xovanmark men under altan i sluttning. Eftersom deras trädgårdstomt låg i en sluttning saknades lämpliga platser för odling och de ville därför kombinera sin altan med odlingslådor. Dessa högbäddar består av trekantiga ramar av trä.


Genom att låta en av spetsarna sticka upp kan du skapa olika nivåer på sluttningen. Ramarna placeras så att . Pinterest에서 회원님만의 핀을 찾아 저장하세요. Theres Johannesson님이 찾은 핀입니다.


Hur nära får grannens altan vara från vår tomtgräns? Anmälan om höjd marknivå samt olovligt byggande avseende altan. Det gör den till ett mycket bra alternativ för kuperade tomter med sluttning där ena halvan av poolen blir nedsänkt och den andra halvan hamnar ovan mark.


Om du ska bygga en altan med exempelvis trädäck kan du behöva bygglov. Altan på pålar kräver bygglov – ”i praktiken en byggnad”. En fastighetsägare hade byggt en altan som sköt ut över en sluttning och bars upp av . Den unika bajonettfattningen gör att markskruven kan förlängas avsevärt, exempelvis om man vill bygga en altan över en sluttning eller förankra en brygga där .

Många med plintgrunder bygger därför en altan kloss intill för att trolla bort. Platsen är berg, svag sluttning med varierande topografi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg