onsdag 28 juni 2017

Råttor ökar

Det uppger saneringsföretaget som sköter råttbekämpning i merparten av de . Sommarens uteätande gör att råttorna stortrivs. De senaste tre åren har råttsaneringarna ökat i hela Skåne. Under hösten ökar alltid råttorna och skadedjursbekämparna får rycka ut hela tiden och sanera. Perioden september och oktober är tiden då .

Råttorna fortsätter invadera Göteborg. Allt fler ser råttor på . Samma siffra runt om i landet ligger på procent. När vädret blir kyligare så kryper även råttorna närmare värmen från bostäder. Just nu rapporterar Anticimex att råttorna håller hög aktivitet i . Var tredje storstadsbo, procent, upplever att antalet råttor ökat i deras kommun enligt en ny Sifoundersökning beställd av Anticimex.


Förekomsten av råttor är vanligast i tätorter där mycket folk är i rörelse.

I Jämtlands län är främst Östersundbor drabbade. Problemet med råttor ökar i Jönköpings län. I landet som helhet har saneringarna ökat med . Med det behöver inte betyda att . Reglerna för bekämpning av råttor har skärpts under senaste åren. Resultatet är en dramatisk ökning av antalet råttor – både i städer och på . Företaget fick de elva första månaderna . Antalet ökar hela tiden. Kemikalieinspektionen anser också att permanentbetning ökar risken för att andra djur och fåglar förgiftas genom att äta döda råttor och möss.


LULEÅ Luleå Anticimex har fått jaga allt fler råttor i Norrbotten. Den allmänna diskussionen om råttor handlar oftast om hur de ökar explosionsartat i storstäder. Samtidigt vet vi att problemet med råttor även ökar i hemmen. Nu visar en ny studie att råttor som fått alkohol en längre tid löper större.


Alla råttor-artiklar på ATL där just den taggen använts. Mängden råttor ökar i Sverige både i jordbruket och i samhället i övrigt. Den här ökningen handlar om mänskligt beteende.

Där människor finns, där finns . På fem års tid har larmen om råttor i Göteborg ökat med 2procent. Bjud inte råttorna på kalas – så förebygger vi spridningen. Sanering av råttor ökar i landet – men minskar i Västernorrland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg