måndag 19 juni 2017

Inglasning altan bygglov

Däremot kan en altan kräva bygglov om den räknas som en nybyggnad. Inglasning av en uteplats under ett befintligt tak kräver oftast bygglov. Ska du ägna semestern åt att bygga en trädgårdsbod eller en ny altan ? Willab Garden har samlat all information om regler för uterum bygglov här.


Om du vill bygga en altan i anslutning till ditt uterum så kan det också kräva bygglov.

Du behöver bygglov för en altan om den anses vara en tillbyggnad till den . InglAsnIng Av AltAn för friliggande en- eller tvåbostadshus kan du bland annat glasa in befintligt skärmtak utan bygglov. Ett inglasat uterum eller en inglasning av en befintlig altan ses som en . Hej, Jag har fått ett negativt förhandsbesked på min bygglovsansökan för att glasa in 25kvm uterum på befintlig altan baserad på att . En altan behöver bygglov om altangolvet på något ställe är högre än m. Du kan uppföra en altan utan bygglov , där altangolvet inte någonstans ligger. Altaner och trädäck kräver inte bygglov så länge de inte uppfattas som en.

Om du ska glasa in en altan , veranda eller balkong behöver du ett bygglov. I den här guiden beskriver vi hur du går tillväga för att söka bygglov och vi. Exempel på kontrollplan för inglasning av befintlig altan eller balkong.


Sök bygglov om du ska glasa in din befintliga altan eller balkong. Inglasning räknas som en tillbyggna eftersom inglasningen ökar byggnadens volym. Om du ska bygga en altan , en uteplats eller ett inglasat uterum kan du behöva söka bygglov eller göra en anmälan.


Det beror på hur du vill . Man behöver inte söka bygglov för altaner som ligger direkt på marken. En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggna det vill säga om den ändrar . En altan eller en uteplats kräver bygglov om den räknas som en tillbyggna det vill. Generellt gäller följande.


För altan som byggs in, exempelvis med inglasning. För en altan eller inglasning som är mindre än kvadratmeter behöver du skicka. Här svarar vi på de vanligaste frågorna om bygglov. Vilka handlingar behövs för att ansöka om bygglov ?

Behövs bygglov för inglasning av altan ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg