fredag 12 februari 2016

Stortegel

Så kallad stortegel (kallas även 12-tums tegel) har måtten 3× 1× mm och var gängse i Mälardalen och Norrland. På Stockholms Stadshus användes . Genom den hantverksmässiga tillverknigen kan teglet framställas helt efter kundens . Tegelbruken har höjt priserna rejält nu, speciellt på stortegel och eldfast som vi väl behöver i en kakelugn. Storteglet för murning av gamla skorstenar utvändigt .

Alla priser är exklusive moms, pris för . Kontakta gärna oss för fraktkostnad eller besök vår fysiska butik. Nacka Byggnadsvård AB - reservdelar till gamla hus. Nu finns gammalt stortegel äntligen åter hos oss på Överjärva Byggnadsvård. Passa på att införskaffa dina stenar!


I dag benämner vi dessa tegelstenar för stortegel. Stenarna tillverkades lokalt på de flesta tegelbruk och någon .

Välj ur listan för att visa enbart en typ av Tegelsten. Därvid antogs 5X 25-for~ matet som normalformat för Sverige och. Stortegel från Haga Tegelbruk är ett unikt format. Den öppna spisen ger värme, men går även att laga mat i. Slåttermaskinsstolen är gjord av . En förutsättning är dock att jag skaffar 12-tums tegelstenar, så kallat stortegel.


Sådana görsinte längre utan man är hänvisad till att söka på rivningar. Idag plockar vi ner den andra av två murstockar med stortegel och löst sittande bruk, vilken tyngd stenarna har! Dessa har tjänstgjort som . See what people are saying and join the conversation. Trägolv,Panel,Trävaror,Virke,Klädselbrädor. Från rivningen av Norra Station.


Begagnade Takpannor, tegelpannor. Lina tegelbruk utanför Södertälje och virket till portarna byggda. Eldfasta tegel för eldstaden. Idag har jag fyllt vedspisens ugnsutrymmen med stortegel.

Detta för att den ska lagra värmen längre när man eldar i den. Sräv-Asp-Björk-Sten-Smör-Gryn-Sandsopp, Grön- Stor-Tegel -Sill-Mellankremla. Bakom rödkalkningen ser man de medeltida tegelstenarna som kallas stortegel eller munktegel.


Det finns måttbeställd . Man ser även igensatta fönster och dörrar i spetsbågestil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg