fredag 5 februari 2016

Slipa altan behandling

Ett trädäck eller altan som inte underhålls blir lätt grådaskigt och till slut uppstår även formförändringar. Det gäller att sköta om det på rätt sätt, . Jag har en altan på kanske 60mi tryckimpregnerat virke som är grå, sprucken överallt, torr som öken och ger stickor i barnafötter som ett. Jag antar att jag måste slipa den på något sätt för att sedan.


Rondell- eller bandslip? Vilken såpa och hur många delar?

Använd inte såpa innan behandling , det finns särskilda tvättmedel som ska användas för att ta. I vissa fall kan det vara läge att slipa sin altan. Tvätta, slipa eller olja. En altan av tryckimpregnerat trä klarar sig bra som den är men kan fräschas upp och bli extra hållbar med vissa knep. Skrubba altanen ren så att du blir av med exempelvis pollen och algpåväxt, samt slipa bort flisor.


Det är ett måste för att få ett snyggt och barfotavänligt resultat. Med rätt teknik och behandling av din altan kan du utan problem öka livslängden med. Att slipa sin altan är ett annat sätt att sköta om den. Om du har en gammal altan som blivit sliten och stickig kan du slipa ner den tills .

Vill man ha en fin och hållbar altan så är det bara att olja. Premium Träskydd Altan ska appliceras på en helt ren träyta. Slipa bort ev kvarvarande rester. Träförstärkande rengöring före SiOO:X- behandling.


Om ytan är i dåligt skick bör man slipa för att få bort svarta partier och stickor. Vill man bara ha Ytskydd Altan till första årets behandling delas ytan med. När träytorna är torra är det dags att slipa trädäcket lätt. Här får du tips hur du bäst ska behandla din altan. Arbetsråd för Alcro Träolja, Ädel Trälack, Altan Lasyrfärg och Bestå.


Tänk på att alltid kontrollera att fuktkvoten i träet är max före behandling. Målaren visar hur du tvättar och oljar en altan med perfekt resultat. En lista på verktyg som används i. Nedan får du tips om hur du ska slipa och olja in. Ytbehandling Sibirisk lärk - Altan.


Borsta, skrapa och slipa ytan som ska behandlas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg