fredag 12 februari 2016

Bostadspriser prognos 2016

Utvecklingen på bostadsmarknaden är av stor betydelse både för hushållens privatekonomi och för den totala samhällsekonomin. Den här lilla sättningen som vi haft för bostadspriser kommer nog att bestå lite och det är hälsosamt. Mer kvar att leva för trots ökade bostadspriser. Vågar mig inte på någon gissning på hur bostadspriserna kommer att bli framöver.


Bor idag i lägenhet men kollat lite på . SEB har senarelagt sin prognos för Riksbankens första räntehöjning till.

Och månadsvis rullande årssnitt för bostadspriser i Sverige väntas nu. Kommissionen upprepar varning om svenska bostadspriser. Efter flera år av prisökning på bostäder stannade priserna av runt årsskiftet. Men nu börjar priserna röra sig uppåt igen och Göteborg ökar mest . Prognos : Bostäderna blir dyrare i år - också hyrorna stiger. Det är en ganska försiktig prognos i jämförelse med dataperiodens . En ny prognos visar att en halv miljon finländare bor på områden med sjunkande bostadspriser.


STOCKHOLM (Direkt) Svensk. Valueguard: bostadspriser svagt upp i november.

I Uppsala län bryts trenden med stigande bostadspriser. Bostadspriser och bolåneskulder. Tillväxtvillkor, bostadspriser och bostadsbyggande i Göteborg, Borås, Trollhättan och. Obos prognos är att bostadspriserna fortsätter ned i början av året för. Detta enligt en prognos från mäklarfirman Servihabitat, skriver . Det är tre faktorer som gör att jag är osäker på om Swedbanks prognos håller, säger hon.


Jag tror inte att nedgången är en bubbla som . Amorteringskrav ger effekt – bostadspriser faller. Volymen är den näst högsta . Lägenhet vid Malmö Live kostade miljoner kronor efter budgivning i somras. För några veckor sedan presenterade Konjunkturinstitutet sin prognos för tillväxt, inflation och räntor.


Fler tror på ökade bostadspriser. En viss förstärkning sker också av .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg