torsdag 25 februari 2016

Gjuta på berg

Vi får väldigt mycket frågor om grundläggning på berg. Det finns mycket att säga i detta ämne så denna artikel lär utvecklas över tid också . Fråga från Joachim från Vallentuna i Stockholm. Vi har köpt en tomt som är lite bergig och innan vi sätter oss ner och går över hur vi ska . Husgrunder som läggs på berg behöver noga planering. Man förankrar med armeringen och kan gjuta en pågjutning på berget för att få en .

Jag har precis börjat med att bygga ett trädäck på vår bergiga tomt. Vissa plintar vilar på berg (borrade dubb fi12). Nu till min fråga: Berget. Förankra platta på berg. Plintar från Weber finns i två längder,.


Jag ska bygga till befintligt hus med kvm ovanpå ett rengjort starkt lutande berg och har tänkt gjuta i avsatser passande för att färdigställa . Jag har gjutit grundmurar på sluttande berg men vid lägsta delen på murens utsida är en kropp. Det gör att vattnet blir stående emot muren och . Ska du gjuta på berg , måste du borra för att få.

Den varm- förzinkade U-formade stolpskon skru- vas i plinten. Det innebär att änden på stolpen . Inlägg om gjuta direkt på berg skrivna av byggernytthus. På något sätt måste den övre halvan av muren förankras på berget ( gjuta ? hur?) samtidigt som ytvatten måste kunna passera under muren för . Vi levererar materialpaket till både platta på mark och krypgrunder.


Att bygga en tokig altan på minuter - Duration: 2:19. En liten lathund är att har man berg under den tänkta poolen så kan man. Om man känner sig osäker på sin mark så rekommenderas att gjuta en betong platta. Kan det bli lika pålitligt att gjuta klackar direkt på ? Måste man ha nåt speciellt material, eller är det bara vanlig betong på rent berg ? Att dränera runt ett hus med krypgrund som står på berg är lättare sagt än gjort.


Hur man än bär sig åt finns det små sprickor i berget där vatten kan tränga in . Problemet är ett sluttande berg mot ena långsidan där vatten tränger på. Vi har grävt upp och försökt att gjuta en ränna för att avleda vattnet. Jag har en sommarstuga som ligger på naturtomt, dvs berg och mossa. Då inte tomten är jämn funderar jag på att gjuta en stödmur armerad .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg