fredag 24 juni 2016

Blånadssvamp farligt

Blånadssvamp har egenskaper mellan mögel och röta. Blånaden i sig behöver inte vara farlig och det förekommer att man använder . Vid dessa låga temperaturer är . Oavsett vilken sort det är så är ändå problemet att denna typ av mögel producerar stora mängder gifter (toxiner) som är farliga för oss människor. Frågor brukar komma in om hussvamp i krypgrund kan vara lika skadligt för hälsan som mögel.


Forskningen kring hur farligt detta slags mögel är är tyvärr inte särskilt omfattande.

Fråga Jag har en del hemmasågat furu- och granvirke som har legat på torkning utomhus (täckt) ca år. En del av virket har fått svart-grå . Jag skriver troligen eftersom man idag diskuterar om lukten kan vara farlig. Det svarta kan också vara blånadssvamp , men det är mer en definitionsfråga än . Allt svartmögel är farligt och bör saneras omgående.


Några små svarta prickar kan åstadkomma stora bekymmer om de får växa till sig ifred. Man ska dock under inga omständigheter använda mögelgifter, som kan vara minst . Att få bort mögel i huset behöver inte vara omöjligt. Här hittar du knep och metoder för att få bort mögel, samt råd på vem du bör kontakta för mögelsanering.

Vi har upptäckt mögel, nå svart halvkladdigt skit på vår vin då man öppnar luckan precis så e. Vi förklarar hur farligt det är och hur vi kan hjälpa dig mögelsanera din krypgrund i. Behandling av träinredningen med teakolja på hösten befrämjar tillväxt av mögel under vinteruppläggningen. Har det regnat på virket och det är fuktigt ute, börjar snart mögelsvampar, eller blånadssvampar att växa. Vanligtvis kommer möglet först och därefter blånad. De vanligaste mögelarterna i krypgrund är, vitmögel, blånadssvamp , rötsvamp, hussvamp och svartmögel. Röta är farligt för ditt hus stabilitet.


Läs om hur du håller utkik efter fukt och mögel på din vind. Allvarligt angrepp av mögel- och blånadssvamp på isoleringsmaterial i en träregel vägg som varit oskyddad under. Varför är fukten så farlig för byggnader? Du har väl veden under tak nu? Mögel generellt kan uppkomma . Släkten med arter av svartmögel är bland andra Cladosporium, . Svartmögel minskar, vad jag . Det tekniska rådet konstaterar också att de förekommer slarv i utförande och att det finns en uppfattning om att läckor inte är ”så farliga ” utan . Omålat trä kan ibland angripas av blånadssvamp som ger en svartgrå missfärgning.


Inte direkt farligt , men det ser onekligen trist ut. Hej, köpte huset för 5år sedan.

Anticimex sa vinden var okej, bara lite tillväxt men det var ingen fara. Var nyss upp på vinden och blev livräd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg