onsdag 22 juni 2016

Ek på rot köpes

Går dessa att sälja till ett snickeri, och vilka summor pratar man då om? Sälja träd på villatomt på rot ? Apteringsinstruktion för ek till Kährs. Priset är satt efter Umeå kommuns värdering av en liknande ek.


I slutet av oktober bjöd Ekfrämjandet, SLU och Föreningen Skogen på en exkursion om skötsel av både ekskog och . Fråga Finns det några företag eller privatpersoner som köper upp träd på rot i Stockholmstrakten.

Har köp en fastighet med ca - granar . Vet inte vilka företag som köper ek , men ring till södra och fråga. Same Taurus 60DT Husqvarna 572xpg 560xpg 550xpg trio 339xp Röjsåg . Det är fortfarande stor efterfrågan på ek , och ett antal mindre. Kährs och Södra köper även amerikansk rödek. Antingen södra eller Kährs är dom som är stora på ek.


De köper upp ek , de flesta partier de köper är små. Hitta billigaste Ek på rot hos AllaAnnonser. Det är brist på ek hos golvtillverkaren Kährs i Nybro.

Efterfrågan på ekgolv är. Snart är det så illa att företaget köper enstaka ekar, skriver tidningen Skogen. Men det krävs lite jobb, förstås.


Blir den inte såld blir det motorsågen, säger Albin Gunnarson, 4 som vill sälja en åtta meter hög ek. Hur mycket är ett träd värt? Jag hörde för år sedan att en stor ek kan vara värd upp emot 10. Beroende lite på hur du köper trädet som jag nämnde tidigare på rot.


Vanligtvis köper vi virke på rot , så kallad avverkningsrätt. Det innebär att vi tar hand om avverkningen och transporten till industrierna. En kedjesågverk som är lätt och bärbart är den bästa lösningen, om man har intresse och tid att själv fixa bjälkarna, från ek som köpes på rot. Att odla en ek hemma har varit en smygande trend ett tag.


Och visst är det något. Kan en ek vara värd så mycket eller är det bara som optimist som har satt in. När man köper planteringsjord vill man ju gärna ha en som håller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg