onsdag 22 juni 2016

Frilagd betong

När man gjuter grafisk betong skapar man mönster genom att applicera ett. Allt från frilagd , stilren betong och puts till matrisgjutna reliefer och grafiska mönster. Variationsmöjligheterna är stora och kanske har du en idé som vi ännu inte . Vi har utvecklat vårt koncept för arenabyggen. Hög säkerhet, god sikt, stor flexibilitet och arkitektonisk frihet.


I bildgalleriet nedan ser du olika projekt med frilagd fasadyta.

Grisstall Eslöv, frilagd betongyta. Kostall Båsta frilagd betongyta. Det kompletta paketet för kvalitativ komprimering av frilagda betongytor. Innehåller en frekvensomformare, sex motorvibratorer och fästen.


Genom tekniker för friläggning kan den yttersta cementen på elementet avlägsnas och ballasten i betongblandningen blottas. Frilagd betong och armering behandlas med REP 05. Betoheft Vidhäftningsslamma tillsammans med REP.


REP i det närmaste vått i vått. I det välvda taket hänger elledningar, här och där porslinskontakter som lossnat, flagnande grå färg, frilagd betong , vissa väggar är alldeles fuktiga.

Dagen därpå skjutsar jag henne till ett kontorskomplex med väggar i frilagd betong som ligger på en tvärgata till Memorial Drive. Toms telefonsamtal resulterade . Lättarbetad kantförstärkning. Trädgårdskantstödet grävs ner i mark och fästs med fördel i jordfuktig betong.


Tekniken kallas partiell friläggning eller grafisk betong. Friläggningen kan göras så detaljerad. Yta med frilagd ballast. Ytmönstring kan utföras både på genomfärgad betong och ytinfärgad betong. Vid förväntat stort ytslitage bör genomfärgad . Om önskemål finns kan vi även grudmåla och färdigstruka.


Prefabricerat betongelement. Bild ovan: Stämplat betongelement i brun skifferimitation. Skylt tillverkad av betong med frilagd ballast i bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg