måndag 26 september 2016

Föräldrar som inte sätter gränser

Man kan till exempel inte säga ja till ett barn som vill äta skumtomtar till. Vissa föräldrar känner sig elaka när de sätter gränser för sina barn. Att sätta gränser är en viktig uppgift för föräldrar, det har vi hört många.


Om man som förälder inte sätter gränser utsätter man barnet för både . Det har aldrig varit lätt för föräldrar att sätta gränser för sina barn, men det.

Det rådde allmän enighet om att det var barnen som inte var som de skulle, och . Dagens föräldrar vågar inte sätta gränser och behandlar sina barn som om de vore sköra porslinsfigurer. Det påstår psykiatern David Eberhard . Det finns föräldrar som anser att barnens betyg är skolans ansvar. Men när det inte är skoltid är det föräldrarnas ansvar att se till att barnens . Svenska föräldrar behöver bli tryggare och sätta tydligare gränser för. Det är ju bra att barn lär sig att argumentera och förhandla, men inte när .

Ska mormor verkligen få komma på besök igen efter att hon argt sa ”nej” till barnbarnet när han kastade tallriken i golvet? Mina föräldrar är oförstående till detta val. Jag får höra om oro för att man förlorar pensionspoäng och annat, och att man inte bara kan sluta . Det ligger stora risker i att föräldrar inte tar sitt uppdrag på allvar. Föräldraansvaret kan inte lastas över på skolan. Hur använder man belöning så att det inte bara blir en muta för att få lugn och ro?


Barnuppfostran är inte en dans på rosor. Att uppfostra ett barn kräver en tuff och konsekvent förälder. Här är knepen för att sätta gränser – utan att säga nej. Det tycker över hälften av rektorerna i . En förälder bör inte ”vara kompis” med sin tonåring.


Barnet behöver föräldrar som sätter gränser och ställer krav. Tonåringen måste få fortsätta att vara barn när . Dra dig inte som förälder för att sätta gränser för sådant du själv inte tycker går an , sådant som du själv inte skulle vilja bli utsatt för av det barnet gör. Hur föräldrarna väljer att uppfostra sina barn är väldigt individuellt och det som du.


När ett planerat kejsarsnitt blir akut – ”Det blev inte som jag föreställt mig”.

Det är väl oundvikligt att sätta gränser , ingen förälder kan ju helt utplåna sig själv och omvärlden till förmån för barnets vilja, det går ju inte. Om att sätta gränser runt sig själv som förälder. Respektera barnet= inte sätta gränser ? Egentligen tycker jag att det pratas för mycket om att sätta gränser mot barn.


Ett mindre barn har inte en sån överblick att det kan tänka sig in i att det . Bortskämda barn far också illa och riskerar att som vuxna inte få ett bra liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg