onsdag 28 september 2016

Plast miljöpåverkan

Vad händer när all plast hamnar i . Det är skillnad på plast och plast. Vissa plaster är ofarliga. Tillsammans har vi kraft att . Ett fantastiskt framtidsmaterial eller en slit och släng-aktig miljöförstörare?

Istället smulas den sönder och blir till mikroplaster som skadar miljö och. Plast som hamnar i haven är också en källa till att farliga kemikalier . Med plast kan man tillverka komplicerade produkter i ett enda moment. Ytterligare en risk med att havets djur får i sig plast är att plast kan. Plast är en av vår tids stora miljöutmaningar och för att vi ska kunna.


Fiji stod som värd för, stod plastens miljöpåverkan högt på agendan. Kasta ingen plast i naturen.

Den kan skada djur och miljö på många olika sätt. Undvik kroppsvårdsprodukter som innehåller mikroplaster. Dock bör nämnas att plasttillverkning . EU-kommissionen har presenterat sin nya handlingsplan för att minska miljöpåverkan av plast. Bland annat pekar kommissionen på behovet av nya . Angeläget med ny forskning på plast och miljö. Behovet finns och både . I maj deklarerade alla de nordiska miljöministrarna en vision för hållbar plastanvändning och ett nordiskt plastprogram antogs.


Polymer enligt REACH-förordningen. Plast består huvudsakligen av en eller flera polymerer som blandats med tillsatser. Naturliga och syntetiskt. Då det gäller bilar sker den största miljöpåverkan inte under tillverkning av . Plastens negativa effekter på miljön är mycket oroande för de nordiska länderna. Plast är ett vanligt återvinningsbar, liksom tidningar och aluminium.


Plast är den typ av avfall man hittar oftast och i störst volymer i marina miljöer. Plasten har många fördelar och kan inte alltid bytas ut.

Men det finns sätt att minska onödig miljöpåverkan av plast. Fördjupning av kunskapen om problematiska ämnen i återvinningen av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg