onsdag 16 maj 2018

Behandla tryckimpregnerat trä med såpa

En helt ny altan byggd av tryckimpregnerat trä rekommenderar hon att man låter vara i tre månader, eftersom den redan har. Om man väljer olja får man behandla varje år. Enklast är att skura med såpa en gång varje år.


Vad kan ni rekomendera för såpa att rengöra trädäck med och hur. Det ska ju inte behövas någon behandling alls av tryckt virke sägs det ju .

Behandla trädäck Beiträge 6. Såpskura trätrall, går det? Det är faktiskt fullt möjligt och väldigt enkelt! Såpaskura trätrall med såpa och skurborste på skaft levang skurborste. Det ska bli såpa kvar, fettet i såpan ska dra in i träet. Utan behandling grånar träet , men däcket kan också få stickor och sprickor.


Första åtgärden är nog en skrubbning med vatten och såpa med en borste. Tryckimpregnerat : Tvättas och oljas in med jämna mellanrum.

Egentligen ska tryckimpregnerat virke , som normalt används i trädäck. Jag kör delar såpa , del vatten, och sen kör över altan varje vår,. Den ger en ljus och fuktavstötande trall och håller upp till ett år per behandling. Studier har visat att tryckimpregnerat trä håller längre än till exempel lärk . Lärkträ inte så bra ändå - Trädgårdsforumet.


Weitere Ergebnisse von forum. Seiten Diese Seite übersetzen 04. Beiträge - ‎Autoren Kan man göra det med såpa eller hur ska vi göra rent den? Kommunala anläggningar av tryckimpregnerat trä tror jag inte oljas in t. Behöver jag verkligen behandla en tryckimpregnerad trätrall?


Det går lika bra att lasera, lacka eller måla ett tryckimpregnerat virke som vanligt virke. Använd inte såpa innan behandling , det finns särskilda tvättmedel som ska användas för att ta bort gammal olja och nedbrutet trä. Jag brukar skura med såpa och kallt vatten som är en behandling i sig.


När jag byggde trätrall (av vanligt tryckimpregnerat trallvirke ) på . Jag kör med såpa istället, först tvättar jag med såpa och vatten och . De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans. Undvik att behandla med olja.

Det ska helst inte regna på i alla fall dygn efter behandling och redan dagen. Jag rollar även våra trämöbler , stengångar, staket etc. Jag har tidigare rengjort trädäck med såpa och lite klorin, men. Det absolut bästa och mest skonsamma för rengöring av din altan är ett milt rengöringsmedel som grönsåpa samt en hederlig skurborste.


Här får du tips hur du bäst ska behandla din altan. För detta krävs en hink med vatten, miljövänlig såpa och en skurborste – bra för både plånboken och miljön. Förvaringstips, ny walk in closet eller hjälp med att rita upp en Elfa-förvaring? Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig för konsultation och hjälp.


Har en altan av impregnerat virke , sju år gammal. Då är det bättre att behandla med grönsåpa , blir en mycket mjuk och fin yta. Det finns olika skolor som säger olika om tryckimpregnerat virke.


I vissa sägs det att man ska olja in för att undvika sprickbildning och röta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg