fredag 18 maj 2018

Fixa ojämn gräsmatta

MEN, min gräsmatta är väldigt ojämn på sina håll, så när man går med gräsklipparen så märker man att den är ”väldigt” ojämn. Har ni några bra tips på hur man jämnar ut en mycket gropig gräsmatta ? Hur får man mossig och ojämn gräsmatta fin? Detta blir vår första trädgård så vi har inga kunskaper om trädgård ännu.


Trädgårdsforumet - Odlas.

Gräsmattan ojämn - fixa med toppdress? Hur fixar man en ojämn och mossig gräsmatta ? Hur jämnar man till en gräsmatta ? En gräsmatta kan jämnas och förbättras genom toppdressning. Här får du tips du behöver vid toppdressing av gräsmatta.


Skön att titta på och sitta på, stark att gå på och därtill lättskött! Så ser den ut, trädgårdsägarens önskedröm om gräsmattan.

Verkligheten brukar ju ofta te sig litet . Ser din gräsmatta lite trött och hängig ut? Breder de kala fläckarna ut sig? Lugn, du behöver troligen inte anlägga . Det har stått ett hus här som brunnit och vi har grävt bergvärme så det är gräs , lera, jord och stenar här ute på en väldigt ojämn yta. Använd toppdress för att förbättra en sliten gräsmatta eller skydda utsatta delar.


Grannliv-grasmatta Så här års kommer gräsmattor upp i dagen och kan efter vintern se lite sorgliga ut. Hur gör man för att ge gräsmattan den . Då gör jag ett nytt försök. Om du har mossa i gräsmattan bör du använda ett bekämpningsmedel t. Weibulls Stoppar mossa eller Tergents MOSS NIX.


Det finns massor av tips om trädgård och skötsel. Men ofta är man bara ut en specifik sak t ex fixa en ojämn gräsmatta. Det spelar ingen roll hur . Så i kala fläckar i din gräsmatta och få den tät och fin till sommaren! Har det blivit kala fläckar i din gräsmatta som inte växer igen av sig själv, kan du hjälpa den .

Proffs fixa ojämn torv på golfbanor genom att lägga tunna skikt av jord eller sand för låga områden, och du kan göra samma sak på din gräsmatta. Vi har en skapligt stor tomt men den är så himla ojämn ! Vi har sett när grannarna tog upp några av sina bumlingar när de skulle fixa sin uppfart. Den är lite ojämn , men den är grön.


Imponerande att ha lyckats fixa en så bra gräsmatta här, säger Christian Wilhelmsson och får medhåll av . Hela tomten sluttar och är ojämn överallt. Nä äger man inte hus å tomt varken eller vill man väl lägga ut pengar på att fixa i trädgården. Har tänkt att köpa en massa jord för att höja upp och fixa en annan gräsmattan som nu är otroligt ojämn , vilket gör det lite svår klippt, så jag .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg