fredag 11 maj 2018

Gammaldags växter i trädgården

Jag har haft glädjen att jobba med en gammal, naturlig och tidig trädgård av. Många av de gammaldags växterna blommar tidigt på året. Plantera bara torktåliga växter under det ståtliga trädet eftersom konkurrensen om vatten blir hård! Den som bara är ute efter att ha en vacker trädgård hittar förstås fler växter att välja bland i en mer allmän trädgårdsbok, även om många trädgårdsväxter odlats.


Gammaldags perenner, Odla i zon 6- Trädgård and tagged iris . En traditionell mormorsträdgård karaktäriseras av ett urval av gammaldags växter med naturlig frodighet som ger njutning för alla sinnen.

Mormors trädgård är romantiskt vild och vacker. Fruktträ bärbuskar, rosor och perenner har sin givna plats i den gammaldags trädgården. Det finns ett gäng växter , vi kan kalla dem torpväxter. Vi odlar dem fortfarande och de finns i vårt . Blommande ettåriga växter är exempelvis luktärt, reseda, jungfrun i det gröna . Den romantiska, nostalgiska och lättskötta trädgården med mormorsväxter är lätt att älska. Den bjuder på dofter och gammaldags charm i rosa, . Så får du in många växter i en liten trädgård.


I den gamla trädgården.

Lite gammaldags , vilt och yvigt får det gärna vara. Vad är det som utmärker en romantisk, lite gammaldags trädgård ? Till en gammaldags kåk hör traditionella växter , medan en stramt modernistiskt villa snarare kräver växter med strikt växtsätt och återhållna färger. Orsaken till att man blivit med trädgård är ofta att man fallit för det gamla,.


Prata med grannarna, sannolikheten är stor att det finns liknande växter i din trädgård. Mormorsväxter, gammaldags blommor, torpväxter, kärt barn har många namn. Bor du i ett hus med en härlig, uppvuxen trädgård ? Vill du köpa nya rosor till den här trädgården rekommenderar Victoria de lite mer gammaldags sorterna. Skira träd och nätta växter. Välj gammaldags mormors- växter.


De har inte bara ett romantiskt skimmer över sig, de är tåliga och ofta härdiga. Framhäv det gröna, ytor av . Leif Alm ger sina bästa tips för en gammaldags trädgård. Anknyt till den lokala traditionen och plantera de växter som hör till. Lena har en stor och härlig gammaldags trädgård med massor av perenner, damm och.


Trädgården med dess frodiga grönska och färgglada blommor lockar oss. Många växter i den är mycket älskade, inte bara för sitt utseende . Först ut är en gammaldags trädgård – Mormorsträdgården på Österlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg