tisdag 29 maj 2018

Måla över lasyr med täckfärg

Hej Har fått höra att det inte går så bra att måla med vit färg på laserade fönsterbågar. Har någon form av mörkbrun lasyr. Måla om med täcklasyr eller täckfärg ? Täcklasyr - hur ofta måste vi måla om?


Här finner du tips, råd och information om hur du går till väga för att måla om din tidigare laserade träpanel.

Men innan du målar med täckfärg måste du förbehandla och grundmåla. Vi skulle gärna vilja ha dem vita istället. Sen skulle vi måla med täckfärg , tonad vit, beckes, 2ggr.


Alla färgtyper går inte att måla över vilka färger som helst. Men helst inte över en akrylat. Vilken färgtyp kan jag använda vid ommålningen?


Om huset är målat sedan tidigare har det stor betydelse vilken färgtyp du väljer att använda.

Hur vet man vilken färg det varit innan och vad ska man måla med. Färgfilmen lägger sig som en skyddande yta över träet och har mycket god förmåga att stå. Se ex: Demidekk Ultimate Täckfärg , Demidekk Ultimate Helmatt , Demidekk Ultimate Brilliant White. När färgen börjar krita är det dags att måla om fasaden.


Bindemedlet i en lasyr kan vara linolja, alkyd eller akrylatlatex. Man skiljer normalt mellan olje-, alkyd- och latexlasyr. Den största skillnaden mellan dessa typer . Här hittar du värdefulla tips om akrylatfärg och bra att veta om du valt att måla om träfasaden med akrylatfärg. När man ska måla om huset är grundarbetet det viktigaste för ett lyckat.


Lasyr passar på alla laserade och obehandlade träfasader, knutar, foder och vindskivor. Dags att måla fasaden – men med vad? Den stora skillnaden mot en lasyr är att kulören helt bestäms av färgen. Träets kulör täcks helt över.


Målar du över med en färg som inte kemiskt passar ihop med det underliggande. Färdigmåla med lasyr eller täcklasyr för utomhusbruk.

När du arbetar med lasyr är det mycket viktigt att inte måla över i fält som redan är målade. Allt du behöver veta när du ska måla om din fasad. Använder man lasyr ser man träets struktur bättre, alltså en tydligare känsla för att det är en träfasad. Börja med att se över husets takavvattningssystem. Det går inte att lasera på ytor som tidigare målats med täckfärg , utan endast på nytt eller . Tillsammans med System Grundolja ger Timmer Lasyr fasaden ett mycket gott.


Det här gör sig än mer gällande när du ska måla om en tidigare laserad yta som. Glöm inte att använda gummihandskar och täck över blommor och växter vid . Funktion och hållbarhet. En slamfärg skall i framtiden inte målas över med täckfärg – sprickbildning .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg