måndag 7 maj 2018

Måla på lackad furu tak

Hej har ett lackat furutak i köket och vill måla det vitt för att få det ljusare. Kan man måla direkt på det lackade furutaket och fäster färgen. Måla lackat paneltak vitt?


Vi har tröttnat på all furu som finns i huset o ska ge oss på innertaken med furu ! De är lackade matt sen långt.

Tänk vad lite färg kan göra! Och att måla är både roligt och tacksamt då man hela tiden kan se hur fint det blir. Nu är det inte bara tak , väggar och lister som kan behöva en. Vi hade ett vitrinskåpet i lackad furu som blev en allt mer mörk och trist syn.


Då vi inte riktigt gillar Fjällstuge looken tänker vi måla dom vita, vi tror att. Jag har JUST målat ett organge furutak som var lackat. Mitt innertak som är av lackad panel ska nu målas om till ett vitt tak.

Behöver jag slipa det eller finns det speciell färg som fäster bra? Vi hjälper dig att lyckas måla ditt tak efter din bästa förmåga. Här hittar du alla råd du behöver för att få ett lyckat resultat.


Skulle du ha fler frågor är du alltid . Tidigare lackad eller målad yta - Tvätta med målartvätt och om ytan är blank. Beckers vattenburna produkter för målning av vägg, tak. Ofta räcker det med en gång grundning och sedan . Om du gör som målaren är det inga problem att måla panelen i taket vit, och på det.


Med Caparol målarfärg för träpaneler får du ett snyggt resultat. Herdins Tak - och Panelvitt är en miljömärkt vattenburen och droppfri lasyr för obehandlat eller tidigare lackerat barrträ inomhus. Den förebygger och reducerar. Sparmåla de besvärliga ställena längs paneler, vid tak och hörn samt bakom element med en vinkelpensel.


Jag målade mitt furutak i köket med sådan lack. Det går att måla gammal furu så att säga. För att det ska bli riktigt bra bör du slippa om dom, .

Därför tänkte vi måla träet vitt, alternativt lasera det. Det är inte lackat , snarare oljat. Frågan är då, vad behöver man. Har även laserat äldre furutak utan kvistlack och det blev bra det med. Det finns lasyr med olika mycket . Få en vacker panel för tak och vägg inomhus.


Om panelen är lackad ska du matta av ytan med sandpapper. Vi har furutak (ca år gammalt och gulnat) och vi funderar på att måla om det. Mycket enklare och snyggare.


Sommarstuga från 40-talet. Lackat furutak i vardagsrummet. När vi gjort vårt gulnade furutak snyggt vitt använde vi panelvit för att slippa kvistlacka alla kvistar. Varför är de flesta innertak vita?


Ett vitt tak ger en jämn ljusspridning och ett neutralt tak oavsett väggfärgen i rummet. Läs mer hos Beckers Färg. Att måla med linoljefärg är inte – som många tror – särskilt svårt.


Tricket är att måla tunna. MÅLNING MED LINOLJEFÄRG PÅ OBEHANDLAT TRÄ – INOMHUS. Jag har ett lackat furukök från 70-talet i hälsingegård samt tak av samma stil.


Dörrarna är nu klarlackad furu som gulnat. Vi ska måla gammal panel, Den är lackad ca år gammal. Den ska målas ljus , vitt brutet med beige eller grått. Vi laserde tidigare ett litet tak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg