onsdag 2 maj 2018

Bygglov trädäck på mark

Ett vanligt trädäck som är byggt i marknivå kräver oftast inte bygglov. Särskilt när altanen ska byggas på sluttande mark och ett utrymme . Enligt praxis från tidigare rättsfall behöver du däremot alltid bygglov för att bygga närmare än meter från allmän plats och kommunal mark. Vi undrar om det behövs bygglov för att bygga trädäck mot huset? Hur stor altan kan man bygga?


Upphöjd altan eller trädäck på mark.

Bygglov fristående trädäck ? Får man bygga altan utan tak på prickad mark ? Normalt behövs inte bygglov för att bygga ett trädäck. Trädäck : Byggs av trä för att skapa bekväm gångyta på mark utomhus. Altan = trädäck Altaner och skärmtak. En altan som ligger mer än centimeter ovanför mark kräver bygglov. Vill du bygga en lägre altan med . För att bygga ett trädäck på mark utan tak behövs inte bygglov.


Tänk på, att om planer finns på att senare bygga väggar och tak, så är dessa bygglovspliktiga om.

Riktlinjerna vänder sig till dig som planerar att bygga trädäck eller. Vid sluttande mark kan marken behöva fyllas igen och en stödmur uppföras. En altan behöver bygglov om altangolvet på något ställe är högre än m från. En altan direkt på mark bygger man om husgrunden är låg och marken är.


Altanen ska inte betraktas som någon tillbyggnad och bygglov krävs därför inte. De flesta altaner, uteplatser och skärmtak tillhörande ett en- och tvåbostadshus kräver inte bygglov. Vi vill dock ge alla rådet som planerar och bygger altan att . Rättsfallens utfall var att det krävs bygglov om en altan byggs meter över mark. Att anlägga en terrass som en hårdgjord yta direkt på mark fordrar inte . Altangolv som är högre än meter över underliggande mark är en bygglovspliktig . En altan kräver bygglov om den räknas som en tillbyggna det vill säga något som ökar. Skärmtak som är mindre än m² kräver således inte bygglov.


Ibland kan det vara svårt att veta när det behövs ett bygglov eller. Om du ska bygga en altan med exempelvis trädäck kan du behöva bygglov. Utanför detaljplanerat område krävs inte bygglov för. Om du behöver söka bygglov eller bara göra en anmälan beror på vilken. Markaltan med mur som är mer än meter över omgivande mark.


En altan ovanpå en byggnad eller i ett takfall behöver också bygglov , liksom inglasning av altan.

För trädäck i anslutning till pool se altan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg