onsdag 23 maj 2018

Måla trätak vitt

Effekten av att måla en halvgammal gulnad träpanel vit är fantastisk. Inte bara för att ytorna ser rena och fräscha ut, utan också för att rummet . Om du gör som målaren är det inga problem att måla panelen i taket vit , och på. Om du vill måla ditt trätak vitt kan du göra större delen av arbetet från golvet. Hej, Skall måla ett furutak heltäckande vitt.


Som jag fattat bör man välja en oljefärg, men varför inte spärrvit för att vara säker på att ej.

Här finner du tips, råd och inspiration för målning av träpanel inomhus. Måla lackat paneltak vitt ? Allt du vill veta om färg och målning. Sparmåla de besvärliga ställena längs paneler, vid tak och hörn samt bakom element med en vinkelpensel. Med Caparol målarfärg för träpaneler får du ett snyggt resultat.


Fårgan är om vi ska låta det va kvar o måla det vitt eller om vi ska ta bort det o ha vanligt vitt tak som i resten av huset. Ett vitt tak ger en jämn ljusspridning och ett neutralt tak oavsett väggfärgen i rummet. Läs mer hos Beckers Färg.

Målaren visar hur du målar en innervägg med träpanel med perfekt resultat. Genom att måla om det med en ljus kulör kan du förändra känslan i hela rummet. Ett nytt paneltak behöver vanligtvis bara dammas av medan ett gammalt tak däremot bör tvättas rent ordentligt. Panelgrunden har en vit , matt ytfinish. Fina och rena tak bidrar till ett snyggt och fräscht intryck i ett rum.


De flesta väljer att måla taken med vit , helmatt takfärg som skapar en jämn ljusspridning i . Tak behöver ju inte alltid vara vita. Använd gärna Pashminautspädd med 5– vatten vid målning av kulörta tak. Tänkdock på att starka kulörer kan påverka . Här hittar du bra tips om hur du målar tak inomhus.


Helmatt vit takfärg som har en lång öppentid som gör det enklare att få en jämn och fin yta. Därför är det dags att måla det vitt ! Har ni målat era furutak och -väggar vita ? Hur gick ni tillväga och vad använde ni för färg? Sprutmålning har blivit ett vanligt sätt att måla och vi på redaktionen ville ta. Verktyg: täckplast, maskeringstejp.


Den vanligaste kulören på tak är utan tvekan vit , men du kan naturligtvis leka med . Visst är det fint med vita och fräscha tak.

Men ibland är det svårt att veta hur ett gulnat paneltak reagerar när man målar det. Behandlingarna innan avgör om . Dessutom så märks ett gulnat tak ännu mer om du bara målar väggarna vita.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg