måndag 1 december 2014

Grundisolering ovan mark

Har konverterat vårt högenergihus till ett lågenergihus, nu saknas bara isolering av källargrunden ovan mark , dvs ned till Poridränen. Isolera källare ovan mark ? Källarväggar isoleras bäst utvändigt med dränerande skiva. Många lite äldre hus är byggda med s. Ofta saknas isolering under plattan.

Tilläggsisolering för sockeln ovan mark. Huset står i en slänt och på uppsidan är bara ca 2dm av muren ovan mark och på nedsidan av huset är över 2m ovan mark. Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över. En vanlig källarvägg går upp en bit ovan mark för att man ska få plats med . I de flesta instruktioner har man vanlig cellplast ovan mark och någon form av dränerskiva under mark.


Se broschyr, Renovering av gammalt källargolv. Hur gör man med isolering ovan mark ? Hitta produkter och information för isolering av platta på mark.

I hörn ökas bredden enligt skissen ovan. Tjocklekar och utkragningslängd för olika klimatzoner . Platon ovan mark vilket är det bästa fuktmässigt sett. Platon Sockelisolering ger dig alltså värmeisolering där den bäst behövs.


Delar av innehållet gäller också för platta på mark. Räkna ut ungefärlig kostnad för platta på mark. Mitt befintliga hus har en källare med en sockel ovan mark på ca: meter. Om det är en krypgrund med emmisionsproblem eller radon så tejpar man skarvarna . Här får du en konkret guide för hur du gjuter en platta på mark.


Med underliggande grundisolering av EPS-. Vid grundisolering med EPS- cellplast är kraven på. Följ instruktionerna ovan , men montera även en remsa . Vi gör det mesta för dig, både under och ovan jord.


Projekt: Dränering och grundisolering kring villan. För att komma rakt upp till stupröret så de inte är mssa böjar ovan mark kanske ? Dels kan man mena grundisolering som man kan se ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg