torsdag 17 augusti 2017

Dalbränd trätjära

Från 20kr inkl moms. Hantverksmässigt tillverkad av furustubbar, gyllenbrun. Används främst till träpanel, timmerhus och trätak, t. Tjära är den älsta svenska metoden för att måla och ytbehandla av trätak, . Inom repslageriet var nämligen dalbränd tjära av hög kvalitet det enda. En gammal bedömningsgrund för .

Tillbehör till tegsnässkidan. Köp trätjära online i vår webbshop. Bra pris och snabb leverans på trätjära. Välkommen till Tegsnässkidan! Mörkare kulör uppnås genom att blanda tjäran med svart linoljefärg eller kimrök.


Dalbränd trätjära har en gyllenbrun färgton. Två strykningar rekommenderas på . För att tjäran ska kunna. Denna typ kallas dalbränd tjära och säljs i byggnadsvårdsbutiker.

Så kallad dalbränd trätjära är. Framställd av månghundraåriga furustubbar enligt gammal metod i Tjärdal. Vi restaurerar, bevarar och vårdar äldre byggnader och miljöer – från minsta torp till slott och kyrkor. Vi bestämde oss slutligen för roslagsmahogny på dalbränd tjära från. Dom säljer skogens trätjära på 4kg hink, det är en äkta vattenfri trätjära.


Vad är egentligen dalbränd trätjära ? Varför brukar man skilja på dalbränd och ugnsbränd kvalitet? Hur fungerar tjäran som träskydd? Då ska du annväda denna tjära!


Kan med fördel användas till träpanel, timmerhus och trätak, t. På torra, sugande underlag behövs oftast två strykningar. Tjärbränning - Framställning av dalbränd trätjära. Det var både en fin och intressant erfarenhet. Svensk dalbränd trätjära liter.


Dalfrids tjäroljor är en blandning av dalbränd tjära, rå kallpressad. Endast tjäroljor innehållande dalbränd trätjära ger ett långvarigt skydd av träets ytskikt i upp . Trätjära bränns av stubbar som bryts i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg