onsdag 16 augusti 2017

Staket höjd utan bygglov

Det har ingen betydelse av vilket material planket är gjort, utan det är främst. Har för mig att jag läst någonstans att det är 1. Bygga staket bygglov - Viivilla. Staket i tomtgräns utan grannes medgivande?


Vi i Villa reder ut i när du behöver bygglov för att bygga staket.

Ett mindre staket kan sättas upp utan att ni behöver ansöka om bygglov ,. Vad som är höjden för ett normalt staket bestämmer byggnadsnämnden i varje . Du får utan bygglov göra högst en tillbyggna som inte har större. Höjden mellan mark och taknock får inte överstiga meter, men huset kan se ut. Olika exempel på staket med och utan bygglov.


Vid avvikande markförhållanden räknas höjden vid den lägsta punkten. Spaljé och pergola är glesa konstruktioner som oftast används som stöd för växtlighet.

Dessa konstruktioner kräver inget bygglov oavsett höjd. Du kan få bygga uteplatser, skärmtak, friggebodar och staket utan bygglov. Högsta höjd från mark till taknock får inte överstiga meter. Du kan utan bygglov bygga ett staket som är meter högt ovanför befintlig marknivå. Staketet kan vara tätt, det vill säga att man behöver inte kunna se . Mur och plank utan bygglov — en dyr affär.


Att inte följa bygglovsreglerna för murar, plank och staket kan stå den enskilde fastighetsägaren dyrt. Det krävs bygglov för alla plank, oavsett höjd. Bygglov krävs inte för staket och grindar, i normalt utförande. Om man bygger utan att ha något bygglov kan man få betala dyra avgifter.


Du får bygga staket utan bygglov om det är max meter över mark. Höjden på staket , murar och plank räknas alltid från den befintliga marknivån upp. Det behövs bygglov för nästan alla murar och plank. Häck eller procent genomsiktligt staket , höjd max meter.


Pergola, spaljé och stängsel som är genomsiktligt kräver inte bygglov. Exempel på ett väl genomsiktligt eller genomsläppligt staket.

Altandäck på plint får du normalt bygga utan bygglov upp till en viss höjd. I direkt anslutning till bostadshuset får du utan bygglov anordna en skyddad. Gunnebostängsel) är helt genomsiktligt och kräver inte bygglov oavsett höjd. Kravet på bygglov för mur, plank eller staket beror dels på höjden och dels på hur långt ifrån.


Om genomsiktligheten är minst kan du få bygga utan lov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg