tisdag 29 augusti 2017

Lutning trappa utomhus

Lär dig bygga en trappa ! Genom att använda en gammal formel har många byggare fått bra förhållande mellan djup och höjd på sin trappa. Här skapar du din trappa. Börja med Välja storlek.


När du bestämt trapptyp, titta på Perspektiv eller 3D-vy, skriv ut Byggritningar och klicka.

För att en trappa skall bli bekväm att gå i krävs ett visst förhållande mellan lutningsvinkeln, steghöjden och stegbredden. Helst skall trappans lutning vara mellan . Om man vill ha en trappa som är bekväm och säker att gå i, kan det dock. Utomhus går man lite annorlunda och man har oftast mer utrymme att röra sig på.


När man gör en trappa som inte har samma lutning som de . En trappa med normal lutning har cirka 3djupa plansteg och 1höga . Rekommendationer Matcha formel faciliteter.

Bekväm trappa lutning 39. Tillräckligt djup av steg. Kontrastmarkering av trappa. Kan den luta hur som helst eller finns det vissa standarder?


Byggnorm för (ute-) trappa ? Att bygga en trappa i sten eller betong är inte svårt men kräver en ganska stor. För att bädden av sand de ska ligga på ska bli helt jämn och i lutning ska ytan . Exempel: Du har en slänt där en trappa skall placeras. Eftersom plansteget bör få en lutning på ca 5. Vid utformning av trappor bör trappans lutning och längd beaktas. Enstaka trappsteg med avvikande steghöjd och djup bör inte förekomma.


Formeln används vid trappkonstruktioner utomhus och med hjälp av den kan man räkna. Tumstock, såg och skruvdragare. Mer behöver du inte för att bygga en stabil och gedigen trappa.


Hämta beskrivningen till världens enklaste trappa här! Du har säkert gått i sådana trappor utomhus , för det är ju vanligare med .

Det är inte svårt och för att vi ska kunna ge er ett . Trappa , ramp och balkong Trappor skall utformas så att personer kan förflytta sig. Läktare med 14° lutning bygger 10cm (höjd) per rad. Jag vill ha en läktare som är 24m bred med sittplatsrader och en 2m trappa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg