tisdag 12 april 2016

Asfaboard i trossbotten

Re: Fråga ang trossbotten till torpargrund. Förr i tiden använde man ofta asfaboard. Men enligt vad jag erfarit används det inte alls nuförtiden, . Trossbotten , Asfa board under reglarna?


Cellplast i trossbotten ? Vad är bäst i blindbotten?

Det man framförallt vill göra är att förhindra trossbotten och golvbjälklaget från att bli angripet av mögel och fukt. Och det tredje man vill . En modern trossbotten byggs ofta med oljehärdat masonit, asfaboard och ibland med cellplast . Nederst mellan reglarna ligger asfaboarskivor, som bär upp . Nästa problem är trossbotten : och frågan är snarlik här, vilket skivmaterial är bäst. Många förodrar asfaboard eller cementfiberskivor, men dessa har väl sämre . Unsubscribe from Bo Andrén? Blindbotten kan bestå av olika material, såsom olika typer av träfiberskiva likt masonit, lamellträ, plywoo spånskiva, asfaboard , hårdpressad isolering m. Idag ligger en gammal korkmatta, under det masonit, sen spånskiva, sen asfaboard (osäker på vad det är för något), sen ett gammalt trägolv .

Plast i trossbotten , isolering fuktigt tips och råd. Board är tillverkad av finmalda träfibrer och fenolhartslim som sammanpressats under högt tryck och hög värme. Ang asfaboard jag menade användande i krypgrund som trossbotten. I fuktig miljö som i en krypgrun kan det bli lukt.


Med tanke på alla problem med mögel under trossbottnar i krypgrunder har jag tänkt använda mig av frigolit istället för asfaboard eller liknande. Skivan är ett mycket bättre val för blindbotten än den traditionella asfaltboarden som lätt buktar sig och är . Företaget levererar ett brett sortiment träfiberskivor och kompletterande produkter till hela huset. Träråvaran består av spån och flis från sågverksindustrin.


Asfaboard , nån som använt detta som blindbotten. Oljehärdad = behandlad under tillverkningen för . Golv: Golvåsar 50x1mm, spontat trä golv, isolering 1mm, asfaboard som trossbotten. Har man tryckimpregnerade material, som tex i träreglarna m. Kom ihåg att montera stödet för trossbotten innan man har fixerat golvkonstruktionen,. Jag undrar hur det fungerar med enbart asfaboard under golvet. Exempel: Stuga m² x 19- = 2 . Fukt- innehållet mättes under . TVäRSnITT gEnoM ETT HUS.


Beteckningar för olika delar i ett hus.

Organiskt material = I byggnadssammanhang oftast trä och träbaserade material Ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg