torsdag 28 april 2016

Vad är asfaboard

En träskiva är en porös eller hård skiva tillverkad av träfiber eller olika träspån samt faner som pressas tillsammans under högt tryck. Träskivor tillverkas för . Gipsskruv kanske inte är helt hundra, de skall helst tåla lite fukt där de sitter utan att rosta. Asfaboard , utegips eller vindfolie?


Utegips, asfaboard eller bara vindtät papp? Kan jag då som vindtätning mot timmer använda asfaboard som alternativ till vindtät papp och utelämna luftspalt.

Men vad hjälper det när problemen uppstår och du som husägare står. Information som tidigare gått i arv från generation till generation är borta. En förutsättning för att välja material är att man har kunskap om hur byggnaden ska användas. Du hittar även värdefulla tips om vad du ska tänka på när du ska använda eller köpa.


En senare variant av treetex skivan är asfaboard som används som . Boardskivan kan också kalla träfiberskiva och är tillverkad av just träfibrer. Den sätts samman av fibrer som uppslammats i vatten samt de naturliga. En blindbotten som går i vågor skvallrar om att det är eller har varit alldeles . Asfaltimpregnerad träfiberplatta som används som vindspärr.

Skivan är en ren träprodukt, impregnerad med asfalt för att öka fuktmotståndet. Asfaltboard är diffusionsöppen och impregneringen ökar förutom fuktmotståndet. Hittar du inte vad du söker efter? Tar asfaboarden upp fukt trots impregnering och är den läplig för sådana här . Det är bara att skaffa ny isolering, papp och skiva och sätta tillbaka som det satt från. Vad jag har hört är asfaboard rasande pigg på att mögla.


Och då menar jag inte vad lagen säger, utan vad ni tror hönorna mår. Däremot undrar jag om asfaboard är bra. Här finns olika alternativ: Vindduk, utegips och asfaboard. Vad du väljer är en kostnadsfråga. Duken är billigast och mest lättarbetat.


Det man framförallt vill göra är att förhindra trossbotten och golvbjälklaget från att bli angripet. Blindbotten eller Trossbotten avser den ytan som är under bjälklaget. Vad är en trossbotten även kallad blindbotten.


En modern trossbotten byggs ofta med oljehärdat masonit, asfaboard och ibland med . Bra miljöval är beroende på ändamål: riktigt trä ( råspont) gipsskivor, . IsoSoft levereras i våningshöga format, som snabbt och effektivt kan monteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg