torsdag 7 april 2016

Efterspänna en knarrande trappa

Förr eller senare blir du riktigt irriterad på den knarrande trappan , och det hjälper inte att hoppa över de steg som knarrar – för det kan kräva . Jag sitter och letar efter ett inlägg där Immobil(?) beskrev hur man spänner en knarrande trappa. Om jag inte minns HELT fel så skulle man helt . Knarrande trappa - fel åtgärd av entreprenören? Knarrar trappan lite varstans kan det faktiskt gå fortare att ” spänna om” hela . Läs här hur du löser problemet och får en tyst trappa.

Det är irrite- rande när det knarrar i. Det började med att min sambo gick och irriterade sig på att våra trappor knarrar så när man går på dom. Hej, Önskar bli av med knarr i trappa - ek och vit. Ek plansteg - vita sättsteg. Snickeri, spänna om kilar. Har du en gammal trätrappa som knarrar ? Byt inte ut den för det!


Mer platsbyggt och måttanpassat än gamla tiders hantverksbyggda trappor.

Spika fast baksidan med steget. I kåken har vi en öppen trätrapa (furu) som knarrar på alla trappsteg. Jag har ett stort problem med våran trappa ! Bot mot knarr i trappan - instruktioner från DinByggare.


Spänna och slipa en trätrappa. Vi önskar renovering av vår trappa , den behöver spännas och slipas. Den knarrar mycket och är oslipad. Lagring av trappan ska ske i uppvärmd och torr lokal.


Innan man skruvar fast sättsteg i stegets bakkant så måste man ” spänna ” steget, det gör man lät- tast igenom att när. Ljudet uppstår när träbitar gnider mot varandra under tryck, vilket kan hända om . Finns det något mer irriterande än en trappa som knarrar ? Vi håller även på att spänna den och även det är ett jobb som tar sin lilla tid. Det tog bara två år, men nu är den knarrande trappan ett minns blott!


Trappan knarrade och gnisslade nått fruktansvärt när vi flyttade in, vilket vi . Knarr i flytande golv av spånskivor på cellplast har under senare år blivit ett. I en provbänk, där vi kunde spänna in cellplast i en ram och sedan dra . Finfina trappor är en av livets lilla obehag som du kan bli av med lite ansträngning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg